Sport

2013.02.24. 12:35

Három az arany és az ezüst is

Nyíregyháza - A fedett pályás országos atlétikai bajnokság nyitónapja a Nyírsuli versenyzőiről szólt.

Nyíregyháza - A fedett pályás országos atlétikai bajnokság nyitónapja a Nyírsuli versenyzőiről szólt.Egyetlen egyesület volt, amelyik három aranyérmet szerzett az országos fedett pályás atlétikai bajnokság szombati napján: a Nyírsuli. Megvédte bajnoki címét a magasugrásban 209 centit teljesítő Bakosi Péter és az 5 km-es gyaloglásban 20:48.12 perces idővel a mezőnyt maga mögé utasító Helebrandt Máté, valamint nyert az egyesület legfrissebb igazolása, Pál Robin is.

Az évek óta Bakosi Béla irányításával készülő, a Nyíregyházi Főiskolán tanuló exmiskolci versenyző a bajnokság hetén igazolt át a Nyírsulihoz, és hármasugrásban (15.40 méter) nyomban aranyéremmel ajándékozta meg új egyesületét. A februárban végig sérüléssel bajlódó Ónodi Dávid 60 méteren lett ezüstérmes (6.95), Palásti Luca pedig kellemes meglepetésre 400 méteren (56.31) ért célba másodikként.

A harmadik ezüstérem a szabadban született, hiszen a fedett ob-val párhuzamosan rendezték meg a téli országos dobóbajnokságot, amelyen Szikszai Róbert 54.52 méteres dobással lett második diszkoszvetésben – a szép eredménnyel remélhetőleg hozzájárul edzője, Kerekes László mielőbbi teljes felépüléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!