Sport

2013.02.22. 20:04

A nővére is ellenfél lehet

Bukovszki Mónika, a DVTK csapatkapitánya megkönnyezte a DKSK szó letűntét.

Bukovszki Mónika, a DVTK csapatkapitánya megkönnyezte a DKSK szó letűntét.A diósgyőri kosárlabdacsapat a Női Közép-Európa Liga négyes döntőjében először szerepel a régi-új néven, a DKSK-tól visszatérve a DVTK-hoz. A csapatkapitányi karszalagot viszont ezúttal is Bukovszki Mónika viseli majd, aki a névváltoztatás kapcsán a következőket mondta:

– Nekem is vannak gyerekkori emlékeim még arról az időszakról, amikor DVTK volt a kosárlabdacsapat neve, úgyhogy természetesen számomra sem idegen az új, vagy inkább régi név. De a teljességhez hozzátartozik, hogy amikor először magamra öltöttem a klub mezét, akkor már DKSK volt a csapat neve. Vagyis nekem ehhez a négybetűs mozaikszóhoz van kötődésem, és nem szégyellem bevallani, hogy csütörtökön egy picit megkönnyeztem ezt a változást, azt, hogy ez a név elmúlóban van. Persze tudom, hogy ez a kettő, a DVTK és a DKSK egy és ugyanaz, hogy ez nem valaminek a vége, hiszen minden marad ugyanaz, sőt talán előnyére változhat a jövőben, de az én életem ezzel a letűnő négy betűvel forrt össze, emiatt morzsoltam el néhány könnycseppet ezen a történelmi napon.

Arról pedig, hogy immár az új néven, az első fellépésén mire lehet képes a csapat, az irányító a következőket fogalmazta meg:

– Örülök, hogy bejutottunk a Final Fourba, és bízom benne, hogy az elődöntőben nem fogunk veszíteni. Márpedig ha ez így lesz, akkor a döntőben a torna legesélyesebb csapatával, az Araddal kell majd játszanunk minden valószínűség szerint, ami egyet jelent azzal, hogy nővérem (Bukovszki Mónika a korábban a DKSK-ban játszott Brosovszky Mónikával együtt, kettejük remek baráti kapcsolatát testvérinek nevezik – a szerk.) ellen kellene játszanom, ami különleges élmény lenne. De ne szaladjunk ennyire előre: a házigazdákat nagyon szeretnénk legyőzni, és így vagy úgy, de jó lenne valamilyen éremmel hazatérni.


Az érem

– Azzal, hogy csoportelsők lettünk, pici ranghoz is jutottunk a sorozaton belül, hiszen nem minden érdem nélkül jutottunk el a négyes döntőbe – válaszolta megkeresésünkre Szabó Tamás, a Work Force-DVTK-t működtető cég ügyvezető igazgatója. – Éppen ezért egy kicsit csalódott lennék, ha nem sikerülne az első meccsen jó eredményt elérni. Bár tudom, hogy a hazai pálya bizonyos esetekben sokat segíthet egy csapatnak, mi pedig most vendégek leszünk. Elvileg erősebb csapat vagyunk, mint a brnói, remélem, ez az eredményen is meglátszódik majd. Ha így lesz, akkor a döntőben vélhetően Arad ellen kell meccselnünk, akik komoly játékerőt képviselnek, hiszen hazájuk bajnokságában az élen állnak, megelőzve a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában szereplő Targovistét. Szóval egyik meccs sem ígérkezik könnyűnek, de bízom benne, hogy éremmel fogunk hazatérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!