Sport

2012.11.30. 16:38

DVTK vs. Bp. Honvéd - Nézzük együtt: A kupameccseket nem tekinti mérvadónak

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Bukovszki Mónikát, a Work Force-DKSK Miskolc kosárlabdázóját, aki megígérte, együtt nézzük.

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Bukovszki Mónikát, a Work Force-DKSK Miskolc kosárlabdázóját, aki megígérte, együtt nézzük.A diósgyőri labdarúgócsapat szombati, Honvéd elleni bajnokiján is jelen lesz Bukovszki Mónika, a diósgyőri női kosárlabdacsapat játékosa, aki miskolci születésűként – ahogy ő fogalmazott – nem is kérdéses, hogy világ életében nagy szurkolója volt világ a diósgyőri labdarúgócsapatnak.

– Több szempontból is nagyon örülök annak, hogy újra itthon, a DKSK-ban játszhatok, ez közül az egyik az, hogy így gyakrabban juthatok el a DVTK meccseire – mondta a Work Force-DKSK Miskolc játékosa. – Persze, amikor nem Miskolcon kosaraztam és éppen arrafelé játszott a DVTK, akkor nem volt kérdés, hogy elmegyek-e a meccsre. Sajnos, mivel manapság gyakran van ütközés a DKSK mérkőzése és a focicsapat fellépése során, így nem jutok el minden hazai meccsre, de amikor csak tehetem ott vagyok, vagy éppen a tévé előtt követem az eseményeket. Persze jobban szeretek a stadionban kint lenni, már csak azért is, mert a szurkolóknak köszönhetően órási a hangulat, egyedülálló az országban. Remélem eljön még az az idő, amikor mi kicsiben ehhez hasonló támogatás mellett játszhatunk majd a miskolci városi sportcsarnokban, hiszen korábban azért volt erre példa, és mostanában úgy érzékelem, hogy egyre több focidrukker fedezi fel magának, hogy alakulóban van egy női kosárlabdacsapat a városban.

A diósgyőri kosaras a labdarúgócsapat jelenlegi állapotáról, helyzetéről a következőket fogalmazta meg:

– Picit aggódtam az Újpest elleni összecsapás előtt, mert sportolóként tudom magamról, hiszen átéltem már néhány hasonlót én is, hogy egy edzőváltás kétféleképpen sülhet el, vagy felfelé vagy lefelé viszi a csapatot. Nem tudom, nem ismerem és valószínűleg nem is ismerhetem azokat a körülményeket, amelyek között az előző edző, Sisa Tibor dolgozott, és persze azt sem, hogy Szentes Lázárnál ez mennyiben változott, de úgy láttam, hogy az Újpest ellen volt lendülete a csapatnak, mertek futballozni, és többször értek fel a kapu elé. Azért erről a meccsről beszélek, mert úgy gondolom, hogy a Honvéd elleni kupamérkőzéseknek alig volt olyan momentuma, amiből ki lehetne indulni a mostani bajnoki előtt. Ugyanis a nyolcaddöntő első találkozóján még a régi edző által összeállított, pályára küldött csapat játszott, feltételezem, az ő utasításait szem előtt tartva, a szerdai visszavágón pedig szinte alig volt olyan a csapatban, aki az Újpest elleni bajnokin szerepet kapott, de nem azt mondom, hogy azt a meccset feladata Szentes Lázár, hanem inkább azt, hogy mindent a most szombati, bajnokinak rendelt alá. Éppen ezért kíváncsian várom, hogy a szakmai igazgató által a legerősebbnek tartott összetételben mire lesz képes a Honvéd ellen a Diósgyőr.

Bukovszki Mónika azt is elárulta, hogy két játékos teljesítményére külön is kíváncsi.

– Amikor Zalaegerszegen kosaraztam, akkor haverkodtam össze az akkor szintén éppen ott játszott Ivancsics Gellérttel, így azóta az ő pályafutását figyelemmel kísérem, és mivel ő most valószínűleg játszani fog a Honvédban, kíváncsi vagyok rá, hogy mit mutat. A DVTK-ban a fiatal Csirszki Martint fogom kiemelten figyelni, mert ő a kis kedvencem, nagyon örültem a gólpasszának az Újpest ellen, és drukkolok azért, hogy most is jól játsszon, ha lehetőséget kap. Egyébként pedig bízom benne, hogy nyerni fogunk, szerintem 1-0 lesz a vége.


Nézzük együtt 

Sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyeket arra kértük, hogy nézzük együtt a DVTK bajnokiját, és mivel kérésünknek eleget téve együtt nézzük az összecsapást, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd véleményüket.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!