Sport

2012.10.02. 08:17

Takács Péter: "Vállalnunk kell ezt a produkciót is"

Kikapott 2-0-ra a DVTK az FTC vendégeként, és ez a vereség erősen foglalkoztatta hétfőn a diósgyőri szurkolókat.

Kikapott 2-0-ra a DVTK az FTC vendégeként, és ez a vereség erősen foglalkoztatta hétfőn a diósgyőri szurkolókat.Persze nem csak őket, hanem a játékosokat, köztük Takács Péter is, aki végigjátszotta a vasárnapi NB I-es bajnokit.

– Annak ellenére, hogy pár éve már nem olvasok internetes kommenteket, hétfőn eljutottak hozzám is azok a hírek, jelzések, hogy nagy a felzúdulás amiatt, hogy nem győztük le a Ferencvárost, az Üllői úton – mondta Takács Péter. – Ahogy hallom, érzékelem, olyanok a ,,hangulatfelelősök”, akik a fényre jöttek a Diósgyőr közelébe, és csak 2-3 meccsre veszik fel egy évben a DVTK sálat, amikor az Újpest, a Ferencváros, vagy a Nyíregyháza ellen játszunk. Nem szeretnék a nagy megmondó szerepében tetszelegni, de az igazi szurkolók tudják, hogy sportban benne van a vereség lehetősége is, és nem mindig az a csapat nyer, amelyiknek ők drukkolnak. Tényleg nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk megfelelni a várakozásoknak, és, hogy pont nélkül maradtunk, de ez is mi vagyunk, vállalnunk kell ezt a produkciót is. Mert mindettől függetlenül Diósgyőrben a legjobb futballistának lenni. Tudom, hogy a drukkerek többsége szeretettel fordul a csapat felé, és higgye el mindenki, hogy mi a csapat tagjai is óriási tisztelettel viseltetünk azok iránt, akik elkísértek minket erre a meccsre, mert mindegyikük kellett ahhoz, hogy ez a Magyarországon ma egyedülálló létszám összejöjjön.

A mérkőzésről

Természetesen a meccset is szóba hoztuk, és arról érdeklődtünk, hogy támadásban miért volt ennyire gyenge a csapat.

– Azt hiszem nem mondok azzal újat, hogy védekezni könnyebb, mint támadni, és úgy vélem, hogy a védekezés részét jól oldottuk meg a mérkőzésnek – fejtegette Takács Péter. – De nem csak mi, hanem a Ferencváros is. Viszont mi pontrúgásból kaptunk egy gólt, ami azért nem öröm, mert egy ilyen játékhelyzet hárítására megvan a forgatókönyv, tudjuk kinek kivel kellene mennie. Most egyikük elaludt, és a kapunkba került a labda. Persze felállhattunk volna innen, és akartunk is, de ez nem sikerült ezen a napon. Persze arról kevesebb szó esik, hogy a meccs legnagyobb helyzetét mi építettük fel...

Siófokon megadták volna

Amikor megkérdeztük Takács Pétert, hogy mire gondol a következőket mondta:

– Volt egy begyakorolt akciónk, amelynek a végén Tisza Tibi érkezett ziccerben a kapu elé, egy olyan helyzetben, amelyben ő nem szokott hibázni, és biztos vagyok benne, hogy most sem hibázott volna. Csakhogy! Lerántották, így viszont se gólt nem szereztünk, se 11-est nem kaptunk. Egy Siófok – Diósgyőr meccsen biztos befújta volna a játékvezető az ilyen szitut függetlenül attól, hogy fiatal, vagy rutinos. Most, az Üllői úton nem. Beszélhetnék még a sárgákról is, hogy ezek a lapok a játékvezetői gyakorlattól eltérően velünk szemben szinte azonnal előkerültek, nem úgy, mint ellenfelünknél, de nincs értelme, mert ez már nem változtat semmin. Persze, ha akkor és ott megkapjuk a 11-est, és kiállítják a ferencvárosi játékost 0-0-s állásnál, akkor most egy másik meccsről beszélnénk. De ezt nem azért mondom, mert ezzel fel akarom menteni magunkat! Szó sincs róla. Ezt a teljesítményt is mi gyártottuk le. Mi, a csapat. Amikor vége lett a mérkőzésnek nem sokkal később már csak az járt fejemben, hogy nem építhetjük le magunkat még ha fájó is ez a vereség, mert akkor az MTK elleni, pénteki meccsen esélyünk sem lesz.

Takács Péter arról is szót ejtett, hogy tisztában van a szurkolók csalódottságával.

– Tudom, mert én is ebben a közegben nőttem fel, hogy mit jelentett volna egy siker az FTC ellen – jegyezte meg a középpályás. – De most, hogy ez elmaradt, senki ne keressen most bűnbakot, mert ezzel egy nagyon jó irányba formálódó csapat, egy jól épülő közösség életében okozna zavart.

ÉM-BCS


Megtöltötték a vendégszektort a diósgyőri szurkolók az FTC otthonában és a tőlük megszokott fanatizmussal buzdították a DVTK-t. Nézze meg Ön is a Ferencváros - Diósgyőr mérkőzés felvételeit!

Megkértük, és együtt nézte velünk az FTC – DVTK futballbajnokit dr. Szűcs Zsolt, jogász.

Vereséget szenvedett a Diósgyőr a Ferencváros otthonában.

tovább »

Csak a diósgyőri jó Isten tudja, hogy hanyadszor, de “csak a szokásos”…. 1400 (!) diósgyőri útra kelt a Csapatáért, hogy győzelmet, sikert lásson, és mi történik? Hát persze, hogy kilátástalan játékkal hoztuk a nullát, a semmit. Juhász-Léhi István jegyzete.

A Ferencváros otthonában lépett pályára a DVTK vasárnap délután. A piros-fehéreknek nem sikerült pontot szerezni az Albert stadionban. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja?

Gyászszalaggal a karjukon léptek pályára a Ferencvárosi TC elleni bajnokin a Diósgyőri VTK játékosai.

 ”Nem volt rossz mérkőzés, küzdelmes is volt, nem biztos, hogy 2-0 volt benne” – kezdte nyilatkozatát Sisa Tibor, a DVTK Üllői úton elszenvedett 2-0-ás veresége után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 9. fordulójában az ősi rivális FTC otthonába látogatott a Diósgyőri VTK gárdája vasárnap 16.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!