Sport

2012.09.26. 12:47

VRCK: Szabó Innsbruckba igazolt

Kazincbarcika - Pénteken elkezdi az NB I-es férfi röplabda-bajnokságot a Vegyész RC gárdája.

Kazincbarcika - Pénteken elkezdi az NB I-es férfi röplabda-bajnokságot a Vegyész RC gárdája.A tavalyi pontvadászat bronzérmesénél a legfrissebb hír az, hogy Szabó Dávid a Közép-Európa Ligában, illetve a Bajnokok Ligájában érdekelt osztrák Hypo Tirol Innsbruck csapatához igazolt. A huszonkét esztendős, kazincbarcikai születésű játékosnak az előző szezon végén lejárt az olaszországi szerződése, és az utóbbi hónapokat a VRCK-nál töltötte. Már-már úgy tűnt, hogy nem sikerül újabb külföldi klubot találnia, és januárig marad anyaegyesületénél, az utolsó pillanatban azonban befutott a ,,sógorok” ajánlata.

– Ő csak plusz lett volna nálunk, csupán titokban számoltam vele – jegyezte meg a 205 centiméter magas röpissel kapcsolatban Dudás András, edző. – Dávidnak az volt az érdeke, hogy tudásának megfelelő csapathoz menjen, mi örülünk neki, hogy ez sikerült.

Az Észak-borsodiak kerete így aztán végleges lett, hiszen az már korábban eldőlt, hogy Lehóczky Gergővel és Szántai Balázzsal nem számolhat a tréner és a pár napja Kaposvárra távozott Juhász Péterrel sem.

– Péter esete nem hasonlítható Dávidéhoz – folytatta Dudás András. – Gondolkodott sokat, hogy menjen, vagy sem, huszonnégy éves, végül úgy döntött, megnézi magát a nemzetközi kupában érdekelt és bajnokesélyes somogyiaknál. Amely csapat pillanatnyilag jobb, mint a miénk. Az igazi sportoló az, aki előre akar lépni...

Munka, tanulás, sérülések

A tavalyi harmadik hely után mégis milyen célt lehet kitűzni a gárda elé? – faggattuk erről is a szakvezetőt.

– A felkészülésünk felemás volt, hiszen az augusztus nagyon jól sikerült, a megfelelő ütemben tudtunk haladni a munkával, viszont szeptemberben bejöttek a szokásos dolgok: munka, tanulás, egyéb egyéni elfoglaltságok, sérülések... – mondta Dudás András. – Emiatt úgy érzem, gondolom, kell majd pici idő ahhoz, hogy belerázódjunk a bajnokságba. A végcélt azonban már most meghatároztuk, kitűztük magunk elé, ami nem más, mint a döntőbe jutás. A harmadik hely után nem is gondolkodhatunk másban, amennyiben jól dolgozunk, akkor összejön, összejöhet, ha nem, akkor nem. A posztokat nézve van olyan, ahol erősödtünk és van, ahol gyengültünk, például éppen Juhász Peti távozásával a centerposzt. Azonban magyar szinten pillanatnyilag nem érzem kardinálisnak ezt a kérdést, mert más csapat sem rendelkezik itt akkora kaliberű röplabdázóval. Majd találunk rá megoldást.

A VRCK az NB I nyitó fordulójában pénteken 17.30-tól a Debreceni EAC-ot fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!