Sport

2012.08.07. 15:03

Miskolc Rali: tizennyolcnál nincs tovább?

Miskolc - A Miskolc Rali végleges törlésére tett javaslatot a sportág szakágvezetője.

Miskolc - A Miskolc Rali végleges törlésére tett javaslatot a sportág szakágvezetője.A múlt héten szerdán közlemény adott ki Botka Endre a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rallye Sport Bizottságának (RSB) szakágvezetője, amelyben kijelentette: ,,Az RSB sajnálattal tapasztalta, hogy a Miskolc Rallye 2012 nevezési szándékát bejelentő rendező az eredeti határidőt 7 hónappal követő utolsó határidőre sem teljesítette a versenybejelentéshez tartozó kötelezettségeit. Ennek megfelelően az RSB javasolja az Intéző Bizottság felé, hogy a 2012. évi versenynaptárból – amelyben csak feltételesen szerepelt a verseny – a Miskolc Rallye véglegesen törlésre kerüljön.” A szakágvezető ezzel összefüggésben javaslatot tett az idei versenynaptár módosítására: az eredetileg 2012. szeptember 8-9. dátummal szerepelt Baranya Kupát október 19-20-án rendeznek még, a kiesett miskolci verseny pótlására pedig a szeptember 7-8-i kassai ralit (a szlovák szövetség rendezvényét) javasolta felvenni, illetve ezen előterjesztést jóvá hagyni az RSB Intéző bizottságának.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az elmúlt években az országos rali bajnokságban folyamatosan szerepelt Miskolc Ralit, 18 esztendő után nem rendezik meg, vagyis egy jelentős múltra visszatekintő, a közönség által nagy számban látogatott rendezvény tűnik el a régióból.

A ,,rendező” szerint

A Miskolc Ralit egyik főszervezője az elmúlt 18 évben, Jacsó Tibor, illetve az ő nevével fémjelezett sportszervezetek voltak. Őt kérdeztük arról: miért megy a süllyesztőbe ez a verseny, mi kellene ahhoz, hogy mégis lehessen Miskolc Rali?

– Nem tudok, pontosabban még nem akarok erről a témáról hosszan beszélni – válaszolta megkeresésünkre Jacsó Tibor. – Úgy tűnik azok az emberek, akik ma a rali elitet képviselik, eldöntötték, hogy nem lesz Miskolc Rali, nekünk pedig nem nagyon van más lehetőségünk, minthogy tudomásul vesszük a döntésüket. Az egész eljárás, a mögöttes tartalom, az okok sokkal bonyolultabbak annál, mintsem, hogy most erről részletesen nyilatkozzak. Szeretnék egy pár napot várni, addig a történések eljutnak odáig, hogy lesz majd miről beszélni.

Jacsó Tibortól azt is megkérdeztük, hogy mint ,,majdnem” rendező, milyen kötelezettségeiket nem teljesítették határidőre a versenybejelentéssel kapcsolatban.

– Nem tényszerű ez a megállapítás, mivel nem volt semmilyen határidő megjelölve – mondta Jacsó Tibor. – Még tavaly, az idén novemberi rendezés szándékát jeleztük, de ezt inkább hagyjuk, mert mint mondtam, egyelőre nem szeretnék erről bővebbet mondani, egy kis türelmet kérek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!