Sport

2012.06.16. 14:10

Foci Eb 2012 - Mesterszemmel: Sisa Tibor - A minőségbeli különbség (is) döntött

Ludányhalászi - Sisa Tibor: a fegyelmezett ukránok és a kreatívabb franciák közül a jobbik csapat nyert.

Ludányhalászi - Sisa Tibor: a fegyelmezett ukránok és a kreatívabb franciák közül a jobbik csapat nyert.Sisa Tibor néhány napja még szabad emberként, ezúttal pedig már a DVTK vezetőedzőjeként kommentálta az Eb-t, egészen pontosan az ukrán-francia összecsapást.

– Az első percekben úgy tűnt, hogy jó ritmusú meccset látunk majd, de az esőszünet nem tett jót, a kényszerű szünet, a bizonytalan kezdés, az újra bemelegítés kizökkentette a csapatokat, így az első félidő tapogatózó játékkal telt, fegyelmezett, és taktikus felfogást láthattunk – mondta Sisa Tibor. – A második félidő felpörgött, megmozdult minkét csapat, az ukránok jól kezdtek, de a franciák minőségbeli különbsége megmutatkozott.

A két csapat védekezését a következőképpen látta a Diósgyőr mestere:

– A hazaiak a 4-2-3-1-et 4-1-4-1-re váltogatták, nagyon fegyelmezettek és egységesek voltak. Érdekesség, hogy az első félidőben 35-40 méterre is feltolták a falat, a sokkal gyorsabb francia csatárokkal szemben megkockáztatták ezt. A második játékrészben meg-megnyílt az ukrán együttes, és a kontrákból kapták is az ellencsapásokat. A franciák 4-1-4-1-e 4-3-3-ra és 4-2-3-1-re is változott, a labda helyzetétől függően, ők nyitottabban játszottak, és lehetett volna több leehetőségük is az ukránok, ha egy picit jobb a támadójátékuk.

A támadójátékokról a következőképpen vélekedett Sisa Tibor:

– Az ukránokra a fegyelmezettség nagyon jellemző volt, kevesebb volt az elmozgás nálunk, mint ellenfelüknél. A franciáknál több ilyen volt, sokkal több embert belemozgattak az akcióikba, emiatt létszámfölényt tudtak teremteni, 5-6-7, de volt, hogy 8 ember is támadott, az ukránoknál ez a szám 4-5 esetleg 6 volt, ők a biztonságra nagyobb figyelmet fordítottak, szükségük is volt rá, mert a kék mezesek rögtön megtalálták a rést. A kontrák mindkét csapatnál veszélyesek és felépítettek voltak, de ebben azért minőségbeli különbség mutatott a franciák javára. A pontrúgásoknál az ukránok 4 játékost vittek bele, kevesebb rizikót vállaltak, a franciák 5-6-ot is, amitől lazábbak lettek, de ebből nem lett bajuk. Összességében egy fegyelmezett ukrán csapat a kreatívabb franciákkal találkozott, és a jobb csapat nyert. Az ukránokat dicséret illeti, ez az első nagy világversenyük, nagy nyomás alatt játszanak a hazai pálya miatt, nem is rosszul, és még maradt esélyük a továbbjutásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!