Sport

2012.06.20. 11:48

Foci Eb 2012 - Búcsút intett a válogatottnak

Gdansk - Slaven Bilic büszke csapatára, és beszélt a spanyolokról is. Interjú Slaven Biliccsel, a horvátok szövetségi kapitányával.

Gdansk - Slaven Bilic büszke csapatára, és beszélt a spanyolokról is. Interjú Slaven Biliccsel, a horvátok szövetségi kapitányával.

Hétfőn 1-0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól, és kiesett az Európa-bajnokság küzdelmeiből Horvátország, mivel az olaszok 2-0-ra megverték az íreket és egy ponttal többet szereztek. Slaven Bilic ezzel elbúcsúzott a horvát válogatott kispadjától, hiszen ezután az orosz Lokomotív Moszkva edzője lesz. A spanyolok elleni mérkőzés után tartott sajtókonferencián, a horvát edző elmondta véleményét a címvédőkről, és szólt pár szót a távozásáról is.

- Csapata a második félidőben több lehetőséget alakított ki, mivel tudták, hogy gól kell a továbbjutásukhoz a C-csoportból. Nem gondolja azt, hogy válogatottjának már a meccs elejétől fogva sokkal támadóbb szellemben kellett volna játszania?

Slaven Bilic: Nem hiszem, mivel nekünk már volt egy kidolgozott tervünk, és a szerint akartunk eljárni. A címvédő ellen játszottunk, és megpróbáltuk a játékukat lelassítani, és az utolsó harminc percre vártunk, hogy letámadjuk őket. A spanyolok ellen mindig nehéz futballozni, és volt 2-3 olyan lehetőségünk, amivel akár eldönthettük volna a mérkőzést, de ezek kimaradtak. Többet érdemeltük volna ezen a meccsen. A tervünk nem vált be, és csak gratulálni tudunk a spanyoloknak, valamint az olaszoknak a továbbjutáshoz. Szerintem a kiesés ellenére, a játékosok büszkén térnek majd haza.

- Milyen érzéssel távozik majd a csapat éléről, hiszen hat évig irányította ezt a Horvátországot?

Slaven Bilic: Nem számoltam azzal, hogy ez lesz az utolsó mérkőzésem a válogatott élén, mert biztos voltam abban, hogy tovább fogunk jutni, a negyeddöntőbe. A csapat egyszerűen tele van remek képességű, és jó karakterű játékosokkal. Nem szeretem a búcsúbeszédeket, mert ez nem az én stílusom, de hálás vagyok a Horvát Labdarúgó Szövetségnek, hogy esélyt adtak számomra, mikor még fiatal és tapasztalatlan voltam. A szakmai stábnak is szeretném megköszönni a segítségét, mert remek munkát végeztek az elmúlt hat évben. Emellett egy remek csapattal áldott meg a sors, amely a jövőben még sokat fog fejlődni. A fiúk körül nagyon jó a légkör, és én csak büszke lehetek rájuk. Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, mert nagyon jól működtek együtt. Minden pillanatát élveztem az elmúlt hat évnek. Lehet, hogy máshol fogok dolgozni edzőként, de sohasem leszek ennyire büszke, mint most, mert egy nemzeti válogatottat irányítani, az egy különleges érzés.

- Ön szerint a spanyolok mire lehetnek képesek a tornán?

Slaven Bilic: Spanyolország egy világ- és Európa-bajnok csapat, de nekik is mindig olyan nehéz a dolguk, mint bármely más nemzeti válogatottnak. Mindig lesz egy másik alakulat, amely megpróbálja megállítani őket, mert nemcsak a spanyolok éhesek a sikerre. Ezért mondom, hogy Spanyolország nem az abszolút favoritja ennek a tornának.

Forrás: UEFA.com

ÉKN-MAL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!