Sport

2012.04.17. 13:30

Jó formát kíván Bálizsnak

Eddig két meccsből kettőt nyert a magyar hokiválogatott a divízió I/A-s világbajnokságon.

Eddig két meccsből kettőt nyert a magyar hokiválogatott a divízió I/A-s világbajnokságon.

Remekül kezdett a szlovéniai vb-n a Kevin Primeau szövetségi kapitány által irányított együttes, nem kis örömet szerezve ezzel a helyszínen drukkoló több száz, illetve a televízió előtt ülő sok tízezer hokiszurkolónak. A történéseket természetesen követik az MJJSE játékosai, így Gyenes Dávid is, aki lapunk érdeklődésére elmondta:

– Előzetesen bíztam benne, hogy a válogatott megveri mind a japánokat, mind pedig az ukránokat, szerencsére így is történt – nyilatkozta a Macik fiatal kapusa. – Az látszik, hogy a csapat összes tagja belead mindent, aztán a védekezésünk elég jó, sok a blokkolt lövés. Elől rendelkezünk több kiváló csatárral, akik közt mindig akad valaki, aki kihasznál egy-egy helyzetet. Az összeszokottságon lehet csiszolgatni, de remélem, hogy a folytatásban is hasonló eredményeket fogunk elérni, mert ez a két siker önbizalmat adott.

A csapat az első

Az eddigi meccseken a Sapa Fehérvár AV 19 hálóőre, Bálizs Bence – aki májusban lesz 22 éves – remekelt, két nap után 97,2%-os hatékonysági mutatóval állt. Róla tudni kell, hogy a 2009/2010-es bajnokságot Miskolcon húzta le, más fehérvári korongosok, Hetényi Péter, Hajós Roland, Tóth Adrián és Maklári Erik társaságában.

– Azóta óriásit fejlődött Bence – jelezte Gyenes Dávid. – Tapasztaltabb lett, és a mostani világbajnokságon rettentően magabiztos. Nincsenek buta hibái, kipattanók, de a védők is segítik. Csak azt tudom neki kívánni, hogy tartsa ezt a formáját.

Bálizs Bence mögött a jelenlegi MJJSE-s Budai Krisztián ül a padon, ami nem kellemes helyzet egy hokis számára, aki a jégen szeretne lenni.

– Krisztián hozzáállása teljesen profi, ami azt jelenti, hogy neki a csapat az első, hogy nyerjünk, és ebben teljes mértékben támogatja Bencét – szögezte le Gyenes Dávid. – Ugyanúgy készül minden mérkőzés előtt, még ha pados is, mert sosem lehet tudni, hogy melyik pillanatban kell beállnia.

A Macik 19 esztendős jégkorongozójától megkérdeztük, mennyire célja az, hogy egyszer ő is a felnőtt nemzeti válogatottban korcsolyázzon ki a küzdőtérre?

– Teljes mértékben ez a célom... – vágta rá Gyenes Dávid. – Bence példája jó példa, viszont még nagyon sokat kell dolgoznom...

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!