Sport

2011.12.17. 13:57

Az elsőnél az utolsó

Veszprémben játszik szombaton 15 órától a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Veszprémben játszik szombaton 15 órától a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Kézilabda. Egy edző jórészt komolyan gondolja, amit mond, még ha lehetetlen a vállalkozás, akkor is... A héten ugyanis Buday Ferenc, a kövesdiek szakvezetője elsütötte játékosai előtt, hogy ,,győzni mennek Veszprémbe".

– Kacaj volt a reakció, de én tényleg nem viccnek szántam... – szögezte le lapunknak az MKC mestere. – Persze, mi is látjuk a tabellát, meg ismerjük az összetételt, a lehetőségeket, de mekkorát szólna, ha mégis... A szándék jelképes, bevallom, de nem úgy jöttem Mezőkövesdre, hogy előre feladjam bármelyik mérkőzést.

Az Aréna és a fal

A mindössze két ponttal rendelkező Kövesd elsődleges célja az lesz, lehet, hogy a Bajnokok Ligája résztvevő otthonában is merjen támadni, megfelelő mentalitás és hozzáállás jellemezze az együttest.

– Minden egyes lehetőséget, meccset fel kell használnunk arra, hogy majdan tavasszal, a rájátszásban karakteres, erős legyen az MKC, s akkor azt tudjuk nyújtani, ami szükséges. Hiába az adatok, ugyanúgy átvettük, személyekre lebontva, hogy kitől mit várhatunk a hazaiaktól. Nem tudjuk, éppen kik kapnak lehetőséget az oldalukon, de Vujin, Császár, Korazija, Timuzsin, Sulic, a két Iváncsik, mind-mind kiváló képességű kézilabdázók, és nekünk most velük kell megvívni a harcot. Az, hogy az óriási Veszprém Arénában találkozunk, plusz lélektani előny az MKB-nak, de amikor valaki folyamatosan azt nézi, hogy mekkora fal van előtte, akkor nem fog átmászni rajta, mire odaér. Én inkább igyekszem ezt a tényt jelentéktelennek beállítani, s a pozitívumokat kiemelni, felesleges akadályokat nem gördítek a srácok elé. Menjünk, harapjunk egy nagyot, csináljuk, legyünk a találkozó minél több részében taktikailag eredményesek.

Egyenlően tekint

Majdhogynem tény a Mezőkövesdnél, hogy a közeljövőben történhetnek személyi változások a keretben, pontosan a bennmaradás elérése érdekében.

– Ezzel kapcsolatban semmiféle hivatalos információm nincs – mondta Buday Ferenc. – Én nem nézem különböző szemüvegen a játékosaimat, egyenlően tekintek rájuk, s minden erőmmel azon vagyok, hogy a legjobb produkció jöjjön ki belőlük. Lehet, egyszer eljutunk odáig, hogy változás lesz, amit most nem vetítenék előre, mert a munka a legfontosabb. Az edzéseken, a mérkőzéseken mindenki a saját karrierjét építi, amely éppen gazdagabb lesz, vagy szegényebb.

- ÉM-MI -


A továbbiak

A szombati meccs után még nem ér véget az év a kövesdi játékosok számára, ugyanis hétfőtől-szerdáig még napi három edzést tart Buday Ferenc. December 21-én évzáróval búcsúztatják az óesztendőt Feketéék, aztán házi feladattal felvértezve mennek rövid pihenőre. 2012-ben január 3-án kell edzésre jelentkezniük a keret tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!