Sport

2011.10.14. 18:30

Karate vb: Metzger Sandra bronzérmes, Anti Zsuzsanna hetedik

Budapest - Az első napon érmet szereztek a magyarok a malajziai korosztályos világbajnokságon. A 2009-ben vb ezüstérmes Metzger Sandra ezúttal egy bronzot gyűjtött be az U21-ben.

Budapest - Az első napon érmet szereztek a magyarok a malajziai korosztályos világbajnokságon. A 2009-ben vb ezüstérmes Metzger Sandra ezúttal egy bronzot gyűjtött be az U21-ben.

A világbajnokság első napja az U21 es formagyakorlatokkal vette kezdetét. Hazánkat a nők között Anti Zsuzsanna (Hegyvidék SE) képviselte. - számolt be róla a Magyar Karate Szakszövetség. Első körben a magyar lány előnyerő volt, a második fordulóban a skót Allan ellen egyhangú bírói döntéssel jutott tovább. A harmadik ellenfele a házigazdák versenyzője, a maláj Thor volt. Kettejük küzdelméből 3:2 arányban versenyzőnk került ki győztesen. A legjobb 8 között a nap végén világbajnoki címet szerző japán Tsuruyama állította meg, így Anti Zsuzsanna végül a pontszerző 7. helyen zárt.

Munkácsi Máté (-78 kg, Sportingbudo) a hong-kongi Kwannal kezdett, akivel szemben 1:1 es döntetlent követően bírói ítélettel jutott tovább. A második körben az indiai Kumar nem jelent meg, így Munkácsi automatikusan továbbjutott. A 16 között Avoyan ugyan meglepte egy lábsöpréssel, de Máténak egy testrúgással sikerült lefaragnia hátrányt. A hosszabbításban egy összeugrásnál az örmény találatát értékelték a bírók, itt a kiegyenlítés már sajnos nem sikerült. Avoyant a következő körben azeri ellenfele búcsúztatta, így a vigaszági mérkőzések meghiúsultak.

Sandráé az első érem

Tadissi Martial (-68 kg, Kono) első körben a döntőig menetelő Altamurával kezdett remekül, 1:0-ra vezetett a mérkőzés első felében, de az olasz fiúnak sikerült kiegyenlítenie, majd megszereznie a vezetést. Vigaszágon a hong-kongi Lee-t verte 2:0-ra, a második meccsen 1:0-s vezetés után a marokkói Kousseksounak sikerült fordítania és ezzel meghiúsítani a pontszerzést. Csák Klaudiának (-60kg, Magyar Goju-Kai) macedón Stefanovska ellen, míg Molnár Rékának (Kowax) az ausztrál Plank ellen nem sikerült a továbbjutás.

Metzger Sandra (+60 kg, MTK) az első körben a szlovén Pusnyikot verte 1:0-ra. A második fordulóban a Kazah Podmareva ellen jutott tovább bírói ítélettel, végül a később ezüstérmes Prouille állította meg a hosszabbításban. A vigaszágon a svájci Maedert 2:1-re verte. Sandrának a bronzmérkőzésen a japán Someyaval kellett megküzdenie, akit taktikus küzdelemmel sikerült 1:0-ra vernie, és ezzel megszerezni a magyar csapat első érmét. Peller Ádám (+78kg, Dynamic) a belorusz Grinevich elleni mérkőzésén a döntetlent követően ellenfelének kedveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!