Sport

2011.09.23. 14:04

Rohan Ricketts bundameccsről nyilatkozott

A DVTK volt játékosa szerint játszott olyan meccsen, amiről később kiderült, hogy bunda volt.

A DVTK volt játékosa szerint játszott olyan meccsen, amiről később kiderült, hogy bunda volt.

Hosszabb interjút adott az egyik legnagyobb angol bulvárlap, a The Sun internetes kiadásának Rohan Ricketts, az ír Shamrock Rovers 28 éves középpályása, aki korábban a Diósgyőri VTK játékosa is volt, három hónapon keresztül.

Az Arsenalban nevelkedett játékos azért került középpontba, mert jelenlegi csapatával az Európa Liga főtáblájára jutott, ott pedig jövő héten a Tottenham ellen lép pályára. Az ,,ágyúsok” után éppen a Spurshoz igazolt az egykori U18-as válogatott, majd a Wolverhampton, a Barnsley és a Queens Park Rangers játékosa volt egy kanadai kiruccanás előtt. Karrierjének utolsó 18 hónapját kaotikusnak mondja, és ebben a vonatkozásban a Diósgyőrt és a moldovai Dacia Chisinau-t is megemlíti. Előre lefixált eredményű mérkőzésekről is beszélt a The Sun újságírójának.

„Lehet, hogy nem mindig a legjobb döntést hoztam meg a pályafutásomban, de vállalom azokat, ezekből tanultam, tudok tükörbe nézni. 2008-ban Kanadába költöztem, ahol nyugodtabb lettem és megtaláltam önmagam. Aztán hazatértem, de végül Magyarországon kötöttem ki. Ez borzasztó döntés volt” – nyilatkozta a Sunnak Ricketts.

„Ahogy leszállt a gépem, az anyagi feltételek rögtön meg is változtak, és először az edző sem akart szerződtetni. Sok furcsaság volt a klubnál, és az ott keresett pénzt már sosem kapom meg. Ha egy játékos elhagyja Angliát, elfelejtik” – folytatta az angol labdarúgó.

„Játszottam pár olyan meccsen, ami után kiderült, hogy egy-két játékos be volt avatva, közrejátszott abban, mi legyen az eredmény. Ilyen Magyarországon is volt. Az edző feltételezte, hogy a mérkőzés eredményét befolyásolták, a játékosok egy része pedig pénzt kapott mindezért. Sok zavaros dolog történt” – számol be a történtekről Ricketts a Sun újságírójának.



Ricketts Diósgyőrben

Az angol játékos 2010. február 13-án csatlakozott a DVTK-hoz, a rimaszombati edzőmeccsen, majd ha nem is rögtön, de az átigazolási időszak végén szerződtették – a saját bevallása szerint is – túlsúllyal érkezett labdarúgót. Nagy Béla, a DVTK akkori ügyvezetője így emlékszik vissza: ,,Ricketts megérkezése után úgy tűnt, hogy belefér a szerződtetése Tornyi Barnabás, akkor szakmai igazgató elképzeléseibe, aztán valami miatt ez változott, végül én szorgalmaztam a leigazolását, mert nem voltak irreális igényei a játékosnak. Lehet, hogy nem kellett volna, mert Tornyi Barnabásnál egy percet sem játszott az élvonalban.”

Tornyi Barnabás idején összesen négy tétmeccsen lépett pályára Ricketts, valamennyit a DVTK tartalékcsapatában, az NB III Tisza csoportjában, Földesi Károly edzősködése alatt. A Nyírmada, Nagyecsed, Kótaj (1 gólt szerzett) és a Berettyóújfalu ellen szerepelt. Ez utóbbi meccsen, 2010. március 28-án érdekes dolgot produkált az angol futballista, Földesi Károly bejelentette Ricketts lecserélését (ez a meccs jegyzőkönyvében is szerepel), a játékos azonban nem jött le a pályáról, emiatt a játékvezető még sárga lapos figyelmeztetésben is részesítette. Az ügynek lett folytatása, Tornyi Barnabás április 2-án eltiltotta az edzések látogatásától mind az NB I-es, mind az NB III-as csapatnál. Öt nappal később azonban Tornyi Barnabás távozott a DVTK szakvezetői posztjáról, az utódja Tóth László lett, aki azok után engedélyezte a játékos számára az edzések látogatását, hogy az Észak-Magyarországnak adott interjújában nyilvánosan elnézést kért tettéért, valamint vállalta, hogy több százezer forintos büntetést fizet meggondolatlanságért.

Mindezek után, az egyetlen NB I-es meccsét 2010. április 17-én játszotta Rohan Ricketts, a Budapest Honvéd ellen, idegenben. Hogy az angol játékos erre a mérkőzésre utalt-e nyilatkozatában, azt nem tudni, de kétségtelen, hogy azt a találkozót már többen is mint érdekes mérkőzést jellemeztek. Hogy ezután az összecsapás után mondott-e a DVTK edzője ahhoz hasonlókat, amiket Ricketts megfogalmazott, arról nem sikerült megtudnunk semmit, ugyanis hiába kérdeztük erről Tóth Lászlót, ő csak annyit mondott, hogy ennyi idő eltelte után erre nem emlékszik.

Mi viszont visszakerestük az ominózus meccset, amelyen 30 perc alatt esett hat gól, és mivel ebből 25 percen belül négyet kapott a DVTK, ezzel összefüggésben két cserét is végrehajtott Tóth László. 

Ricketts, aki ekkor csere volt, ezt követően soha többet nem lépett pályára a DVTK-ban, május 14-én pedig – amikor bár biztos volt a piros-fehérek kiesése – közölték a labdarúgóval, hogy szerződést bont vele a diósgyőri klub.


Emlékeztető

Labdarúgó NB I 2009/10, 23. forduló   

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 4-2 (4-2)

Budapest, Bozsik Stadion, 1000 néző. V.: Kassai (Erös, Szpisják).

Budapest Honvéd: Németh G. (7) – Takács Á. (5), Cuerda (6), Botis (5), Hajdú (6) – Nagy Z. (6), Vukmir (5), Coira (5), Diego (8) – Bajner (5), Abraham (7). Vezetőedző: Massimo Morales.

Diósgyőri VTK: Malinauskas (6) – Bognár Zs. (3), Gal (5), Jeknic (4), Vukadinovic (4) – Dobos (5), Supic (3), Búrány (4), Lippai (6) – Bajzát (6), Balajti (5). Vezetőedző: Tóth László.

Csere: Supic helyett Takács P. (5) a 28., Bognár Zs. helyett Sadjo (5) a 40., Vukmir helyett Akassou (5) az 55., Balajti helyett Ricketts (4) az 57., Abraham helyett Abass (-) a 72., Nagy Z. helyett Palásthy (-) a 84. percben.

Sárga lap: Balajti a 23., Bajzát az 51., Vukmir az 52., Vukadinovic a 68., Nagy Z. a 75., Jeknic a 76. percben.

Gólszerző: Abraham (1-0) a 4., Bajzát (1-1) a 12., Bajner (2-1) a 13., Diego, 11-esből (3-1) a 17., Diego (4-1) a 26., Bajzát (4-2) a 30. percben.


 Szombaton 16.30-tól a Budapest Honvéd otthonában folytathatta a kapaszkodást a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

Érdekes, hogy az edzőnek általában vannak megérzései a meccsek előtt, mondtam is kollegáimnak, hogy kikben érzem a bizonytalanságot. Nem nagy öröm, hogy eltaláltam” – kezdte nyilatkozatát Tóth László a pesti vereség után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!