Sport

2011.09.08. 15:52

Október 16.: salakmotoros Sziráczki Emlékverseny

Miskolc - A Miskolc Speedway salakmotoros klub tervei szerint idén újra felélesztik és harmadik alkalommal is megrendezik az egykori legendás miskolci salakmotoros, Sziráczki István emlékére kiírt nemzetközi egyéni meghívásos salakmotorversenyt a Népkertben. - minderről a klub honlapja számolt be.

Miskolc - A Miskolc Speedway salakmotoros klub tervei szerint idén újra felélesztik és harmadik alkalommal is megrendezik az egykori legendás miskolci salakmotoros, Sziráczki István emlékére kiírt nemzetközi egyéni meghívásos salakmotorversenyt a Népkertben. - minderről a klub honlapja számolt be.Az európai versenynaptárak egyeztetése alapján (pardubicei arany sisak és lengyel extraliga döntők) erre a versenyre a legalkalmasabbnak tűnő időpont október elseje helyett az október 16-ai hétvége lehet a miskolci szervezők szerint.

A verseny lebonyolítása hasonló lesz a Grand Prix szisztémához, azaz 16 versenyző 20 alapfutamban, 1 elődöntőben, és 1 finálé futamban dönti el az első hely sorsát.

A miskolci klub tervei szerint a versenyhez szorosan kapcsolódik egy – a versenynapot megelőző szombati – kora esti promóciós rendezvény, amelyen a mai sztárokkal, és a veterán magyar salakmotorosokkal is találkozhat a közönség. A régi hagyományokat felelevenítve, vasárnap délelőtt 10.30 órakor startol majd el a III. Sziráczki István Emlékverseny első futama.

Az eddigi versenyeket egyébként olyan nevek fémjelzik, mint Tony Rickardsson, Ryan Sulliwan, Ferjan Matej (2004), vagy Rune Holta, Jason Crump és Tomasz Bajerski (2005).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!