Sport - Foci

2018.12.04. 11:03

Magyar Kupa - A pálya és az idő is „szerepelhet” Sajóbábonyban

Sajóbábony - Két NB III-as klub csatázik kedden a legjobb 16 közé kerülésért Sajóbábonyban.

Sajóbábony - Két NB III-as klub csatázik kedden a legjobb 16 közé kerülésért Sajóbábonyban.

Nagy már a tét a labdarúgó Magyar Kupában, melyben kedden és szerdán a legjobb 16 közé jutásért harcolnak a még versenyben lévő csapatok. A borsodi klubok közül az NB III-as Sajóbábonyi VSE ugyancsak harmad­osztályú riválist fogad kedden 12 órától, a helyi sporttelepen, mégpedig a Taksony SE-t.

Az SVSE pillanatnyilag tizenharmadik a Keleti csoportban, 13 eddig megszerzett egységgel, míg a látogatók kissé előrébb állnak a Közép csoportban, 24 ponttal a 7. helyen. A bábonyiak számára már november 25-én, vasárnap véget ért az őszi szezon, így előbb azt kérdeztük Kriston István vezetőedzőtől, hogy azóta mi volt a programjuk, hogyan készültek a kupatalálkozóra.

Maradtak

– Maradtunk a megszokott heti ritmusban, azt csináltuk, úgy edzettünk, ahogyan eddig is, semmin sem változtattunk – mondta sajóbábonyiak trénere. – Nagy siker lenne, ha be tudnánk kerülni a következő körbe, ez egy kiugró eredmény lenne a klub életében, és ennek eléréséért minden játékos mindent meg fog tenni a pályán.

Nem ismeretlenként

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a SVSE-nél mit tudnak a taksonyiakról.

– Néhány videó róluk, a mérkőzéseikről eljutott hozzánk, illetve lehetőségeinkhez mérten próbáltunk minél több információt összegyűjteni róluk, tehát nem ismeretlenként fogadjuk őket – jelentette ki Kriston István. – A pontrúgásaik erősek, ezekre mindenképpen figyelni kell majd, valamint az is tényező lesz, hogy miként tudunk alkalmazkodni az időjáráshoz, illetve a pályához.

Az SVSE az aktuális legjobb csapattal tud kiállni, ám hiányzó az eltiltott Erdei Nagy Norbert, valamint a sérült Csattos Csaba. Az SVSE várható kezdőcsapata: Jakab – Tóth I., Balogh D., Tucsa, Icsó – Sebők, Fazekas, Molnár, Tátrai – Horváth Sz., Balogh M.

A taksonyiak 10 órára érkeznek a borsodi településre. A helyiek remélik, hogy a munkaidőben megrendezett meccs ellenére aki tud, kilátogat a találkozóra. Egy belépő ára 500 forint, nyugdíjasok számára díjtalan a belépés.

ÉM-MI


Az idei MK sorozatban

6. forduló, szeptember 22.: Gesztely – Sajóbábonyi VSE 0–1 (0–0) és Ikarus–Maroshegy – Taksony 0–2 (0–1).

7. forduló, október 31.: Oroszlányi SZE – Sajóbábonyi VSE 2–6 (2–4, 2–2, 1–0) – hosszabbítás után, és Balassagyarmati VSE – Taksony 1–3 (0–3).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!