Sport - Foci

2012.03.05. 12:09

Beragadt a bajnoki rajton a DVTK

A labdarúgó NB I 18. fordulójában vasárnap a Kecskeméti TE vendége volt a Diósgyőri VTK.

A labdarúgó NB I 18. fordulójában vasárnap a Kecskeméti TE vendége volt a Diósgyőri VTK.

Nyerni akart a Diósgyőr a Kecskemét vendégeként, de nem azért mert fordított párosításban a Hírös város együttese győzni tudott az Avas-alján, hanem mert az Európa Liga induláshoz kellenek a győzelmek. Részben ezért, másrészt azért, mert a KTE-nek a védelme még nem igazán nevezhető összeálltnak (Balogh B. hosszú hetekig sérült volt, Varga R.-t csak az átigazolási időszak végén szerezték meg) a DVTK nem az idei felkészülés során begyakorolt két védekező középpályásos, csúcsékes felállását választotta, hanem a támadó szelleműbb, két csatáros, egy védekező közppályásos hadrendet. Ez utóbbi miatt a télen igazolt négy játékos (Fernando, Frizoni, Sekour, Vági) közül az Abdouraman vetély- és kiegészítő társának számító Sekour taktikai okokból maradt ki, Vági pedig valószínűleg azért, mert vele szemben Vadásznak szavazott bizalmat a vendégek trénere. Amit a fiatal játékos 10 másodperccel a meccs kezdése után valószínűleg eljátszott. Az ő rossz hazaadása után Rados, csak szabálytalanság árán tudta megmenteni csapatát a góltól, így viszont 11-est lőhetett a hazai együttes, amiből megszerezték a vezetést a 2. percben (az esetet Rados megúszta sárga lappal, így legalább létszámhátrányba nem került a DVTK).

Ezt követően még inkább a támadófocira kellett volna összepontosítania a DVTK-nak, de nagy átütőerő nem volt a vendégek játékában. És ha Lencse a félidő közepén eltalálja az üres kaput, akkor még nehezebb helyzetbe került volna a piros-fehér együttes, így viszont az egyenlítő találatért küzdhettek. A vendégek részéről Luquének volt néhány ígéretes távoli kísérlete, de a DVTK nem tudott olyan produkciót nyújtani, mint amilyen szinten a lelátón a kb. 1000 fős vendégtábor ,,tette a dolgát”, így nem változott az eredmény.

Második félidő

A fordulás után az alapból védekezőbb felállású KTE defenzív, biztonsági játékra rendezkedett be, és bár a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, a betömörülő vendégek ellen alig tudott helyzetet, helyzetecskét kialakítani.

Távoli lövésekkel próbálkoztak a piros-fehérek, akiket a gólhiány miatt cserékkel igyekezett frissíteni Benczés edző. A hajrában már csak három védővel játszott a DVTK, ugyanis Frizoni helyett Bacsa személyében plusz egy csatárt próbált meg gondot okozni a KTE kapuja előtt. Utóbbinak is volt egy kecsegtető helyzete és az ezúttal sem tündöklő Fernandónak is, mindkettőnek Gallardo beadását követően, de gólt szerezni nekik sem sikerült.

Egy olyan mérkőzésen, amelynek az első félideje jó iramú volt, a második játékrésze pedig lapos, és ahol egy nagy hiba eldöntötte a 3 pontot.

Gal sérülése

A 24. percben Tököli próbált meg gólt szerezni, de nem járt sikerrel. Az őt szorongató Gal viszont a földön maradt, majd nem sokkal később jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot. Mint azt dr. Forgács Alfrédtől, a DVTK csapatorvosától a szünetben megtudtuk: a védőnek megrúgták a lábszárát, és kifordult a bokája. Arra a kérdésre, hogy komoly-e a sérülése a labdarúgónak a csapatorvos azt válaszolta, hogy nem.


Jegyzőkönyv:

Labdarúgás: NB I, 18. forduló 

Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Kecskemét, 2500 néző. V.: Kassai (Erős, Ring).

Kecskeméti TE: Németh G. (7) – Alempijevic (6), Gyagya (6), Balogh B. (6), Varga R. (6) – Savic (6), Cukic (6) – Bori (6), Litsingi (6), Lencse (6) – Tököli (6). Vezetőedző: Török László.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Vadász (4), Gal (5), Nagy T. (6), Frizoni (6) – Abdouraman (6) – Gallardo (6), Fernando (5), Luque (6) – Tisza (4), Seydi (5). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Csere: Gal helyett Budovinszky (6) a 28., Tisza helyett Arze (-) a 65., Lencse helyett Balog Sz. (-) a 68., Firzoni helyett Bacsa (-) a 78., Alempijevic helyett Koszó (-) a 87., Tököli helyett Pekár (-) a 90. percben.

Sárga lap: Rados az 1., Abdouraman a 9., Savic a 18., Alempijevic a 39., Varga R. a 60. percben.

Gólszerző: Tököli, 11-esből (1-0) a 2. percben.

Török László: – Szerettük volna jó tavaszi rajtot venni, öröm, hogy ilyen jól sikerült a kezdés. Volt tartása végig a csapatunknak, és bár a DVTK-nak is voltak ugyan lehetőségei, de ha egy kicsit tudatosabb lett volna a támadójátékunk, és ki tudtuk volna használni a kontráinkat, lehetett volna magabiztosabb is a győzelmünk.

Benczés Miklós: – A korai gól után maradt időnk arra, hogy megváltoztassuk az eredményt, de több gyenge teljesítmény is volt ma a csapatunkban, így ez nem sikerült, Nem úgy rohamoztuk a Kecskemét kapuját, ahogy szerettük volna, de azért így is voltak helyzeteink, de mivel gólt nem tudtunk szerezni, így pontot sem.


A gól története:

1. perc: A Kecskemét középkezdése után megszerezte a labdát a DVTK, de Vadász röviden adott haza, így került ziccerbe Cukic, akit a kapujából kifutó Rados vágott fel. A játékvezető 11-es ítélt. A büntetőt Tököli végezte el, aki a kapu bal oldalába lőtt, 1-0.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!