Sport - Foci

2008.06.12. 20:49

Szakértőnk: Magabiztos horvát győzelem

<p>Szakértőnk Temesvári Miklós értékelte a meccset: Slaven Bilic jó, de nem csak ő, hanem a csapata is.</p>

horvátoknak drukkoltam, ha szabad egy ilyen szubjektív megjegyzést tennem, de nem azért, mintha különösebben nagyon szimpatikusak lennének, inkább csak azért, mert nem tartozom a német foci hívei közé – mondta Temesvári Miklós, állandó szakértőnk.
– Őszintén szólva nem sok mindent láthattunk csütörtökön Ballackéktól, nekem úgy tűnt, hogy különösebb elképzelés nélkül futballoztak. A 4-4-2-vel nem sokra mentek a horvátok három védője előtt játszó öt középpályás ellen, valahol itt, ezen csapatrészek között dőlt el a meccs. Én úgy éreztem, hogy magabiztos volt a horvátok győzelme, ami lehetett volna nagyobb különbségű is, annak ellenére, hogy a második gól szerencsés körülmények között született. Amikor a németek szépítettek, biztosan sokan arra gondoltak, hogy most aztán jön a fehér mezesek offenzívája. Déli szomszédaink dicséretére szól, hogy nagyon jól megtartották a labdát. Ha így folytatják, ezt a gyors és fegyelmezett játékot játsszák, akkor még sok örömük lesz a horvát szurkolóknak csapatukban. Megjegyzem, hogy egy kicsit haza beszéljek, most értékelődik fel igazán a magyar válogatott horvátok elleni 1-1-es döntetlenje, még akkor is, ha ez ,,csak" egy felkészülési mérkőzésen elért eredmény. Még annyit: úgy látom, hogy Bilic, bár ő legfiatalabb edző a mezőnyben, nagyon ügyes. Amolyan minden hájjal megkent trénernek tűnik, akit szemlátomást elfogadnak a játékosok, ez látszik egy-egy cserénél is, a játék megköszönésénél.
És bizony egy jó légkör nagyon sokat számít, tudom magamról, hiszen ez ember jobban felvállal döntéseket olyan környezetben, ahol maximális bizalom veszi körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!