Sport - Foci

2008.05.24. 21:09

Menesztették Grantot a Chelsea-nél

<p>Már nem Avram Grant az angol Chelsea menedzsere. Az izraeli trénert szombaton, alig három nappal az elveszített Bajnokok Ligája után mentették fel. Az új edzőt hamarosan kiválasztják, addig az ügyben nincs több nyilatkozat - áll a csapat honlapján.</p>

Médiaértesülések szerint esélyesnek számít az orosz válogatott szövetségi kapitánya, a holland Guus Hiddink, a Barcelonából távozó Frank Rijkaard és a Manchester City trénere, a korábbi angol szövetségi kapitány, a svéd Sven-Goran Eriksson. De a pletykák szerint szóba jöhet még a korábbi dán válogatott Brian Laudrup és az Internazionale edzője, Roberto Mancini is.

A csapat honlapján megjelent közlemény szerint Grantot kétnapos tárgyalás után mentette fel a vezetőség. Utódját hamarosan megnevezik, addig az ügyben nincs több nyilatkozat - írja az internetes oldal.

A tulajdonos Roman Abramovics barátja, Avram Grant tavaly érkezett a Portsmouth-tól technikai igazgatónak. Szeptemberben kirúgták az addigi edzőt, Jose Mourinhót, és Grant lett a szakvezető - négy évre írt akkor alá. A Chelsea aztán februárban elvesztette a Tottenham elleni Ligakupát, majd csak második lett a bajnokságban. Végül a Bajnokok Ligáját is elvesztették a Manchester United ellen.

A közlemény nem tér ki arra, hogy mi lesz a sorsa Grant segítőinek, Steve Clarke-nak és Henk Ten Caténak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!