Sátoraljaújhely hírei

2018.02.24. 22:24

Szünetel az ellátás a sátoraljaújhelyi kórház gyermekosztályán: orvoshiányról beszélnek

Sátoraljaújhely - Napokon belül újra lesz ellátás a gyermekosztályon – ígéri a sátoraljaújhelyi kórház.

Sátoraljaújhely - Napokon belül újra lesz ellátás a gyermekosztályon – ígéri a sátoraljaújhelyi kórház.

A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pénteken reggel tette közzé honlapján, hogy átmenetileg szünetel a gyermekellátás a kórházban, helyettesítésre az Emberi Erőforrás Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki. A közlemény szerint a kórház szülészeti- nőgyógyászati osztályán az újszülöttek ellátását és felügyeletét az átmeneti időszakban a Sátoraljaújhely városi házi gyermek szakorvosok bevonásával biztosítják. Úgy tudjuk, orvoshiány miatt kényszerült az átmeneti bezárás elrendelésére az egészségügyi intézmény.

Miskolcra küldik a kis betegeket

A kórház azt javasolja az ellátásra jelentkezőknek, hogy vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is szakellátásra a a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat gyermekszakrendeléseihez, gyermeksürgősségi osztályához, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokhoz forduljanak és a háziorvosok is oda irányítják a betegeket. A sátoraljaújhelyi és sárospataki csecsemő és gyermekbetegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, ott látják el őket, vagy küldik tovább őket.

Hétfőre ígérik az újraindulást

Előreláthatólag néhány napon belül újra lesz ellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán. Az intézmény honlapján ez olvasható: „Tájékoztatjuk önöket, hogy Intézményünkben a gyermekellátás szünetelése csak átmeneti, hétfőig tart, az ellátás folytatódik.”

Úgy tudjuk, hétfőre tüntetés szervezéséről is szó volt a kórház elé és tudomásunk szerint Szamosvölgyi Péter, a város polgármester is megszólal majd az ügyben.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!