Szponzorált tartalom

2021.10.15. 20:06

Napelempark a Borsod megyei központi kórházban

Napelempark építése fejeződött be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház központi telephelyén.

Forrás: MK

A beruházás 174,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással, az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával valósult meg, és az intézmény áramfogyasztásából fakadó költségeinek csökkenéséhez, a megújuló energiafelhasználás növekedéséhez járul hozzá.

A négy ipari teljesítményű napelem rendszert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház három épületén és a parkoló területén építették ki. A telepített vissz-watt védelmes napelemes rendszerek a Központi Kórház telephely korábbi villamos energia fogyasztásának csaknem 6 %-át biztosítja. Az energiatermelési adatok leolvasására távelérés épült ki.

A beruházás célja az intézmény Központi Kórház telephely jelenlegi villamos energia igényeinek megújuló energiával történő részbeni kiváltása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában