Hirdetés

2023.06.01. 00:00

Új pályázatok és pezsdülő közösségi élet Felsőzsolcán

Beszélgetés Szarka Tamással, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Felsőzsolca polgármesterével.

Mi történt Felsőzsolcán az elmúlt időszakban?

Talán a legfontosabb, hogy a képviselő-testület elfogadta a 2023. évi költségvetését. Örülök annak, hogy a költségvetés stabil, és sikerült olyan módon gazdálkodunk az elmúlt időszakban, hogy tartalékot is képeztünk a korábban beépített támogatási formák összegeinek emelése, és további fejlesztések betervezése mellett. Így például az ügyfélbarát önkormányzat kialakítása, mellyel segítjük ügyfeleinket a mai kornak megfelelő körülmények között történő ügyintézésben.

Sok épület vált energetikailag hatékonnyá a városban. Folytatják a korszerűsítést?

Tavaly lezárult négy épületünk energetikai fejlesztése, de a rezsi piacon kialakult új helyzet, mindenképpen ösztönöz arra, hogy ebben is tovább lépjünk, fejlődjünk. Hamarosan kezdetét veszi egy épületünk napelemekkel történő ellátása, ezen túlmenően Smart rendszerek kialakítását tervezzük több intézményünk tekintetében is.

Megannyi pályázat zajlott le. Új projektek tekintetében, hogy áll a település?

Szerencsések vagyunk, hiszen jelenleg is új nyertes projekteken dolgozunk. A csapadékvíz elvezetésre városunk sok pontját érintően van nagyon nagy szükség. Jelenleg az egyes ütem közbeszerzési eljárása zajlik, erre épül a kettes ütem, melyekkel a város egy központi helyéről kerülne elvezetésre a csapadékvíz, nagyot lépve ezzel előre. A másik pályázat a városrehabilitáció, mely több elemből - fejlesztés, rendezvények, építés - áll. Maga a pályázat a hónapban indult, az építés várhatóan az év második felében fog kezdődni. Véleményem szerint a fejlesztendő városrészen látványos sikereket tudunk elérni a projektnek köszönhetően.

Rengeteg rendezvény volt már a településen. Hogyan értékelték ezeket?

Örülök annak, hogy idén is valamennyi tavalyihoz hasonló rendezvényt megvalósíthatunk. Valóban sok minden történt, és még több van előttünk, látva az igényt, és a visszajelzéseket. Egyértelmű, hogy nagy szükség van ezekre a széleskörű programelemeket tartalmazó rendezvényekre, hiszen egyre többen jönnek el, vesznek részt rajtuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában