Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Növekvő komfortérzet

A megvalósult beruházásokkal igyekeznek élhetőbbé és szerethetőbbé varázsolni a települést.

Épül az új közösségi ház

Forrás: PH

– Borsodgeszt egy 300 lelket számláló kistelepülés a Bükk ölelésében, nagy örömünkre az elmúlt években megnőtt a nálunk lakást vásárló fiatal gyermekes párok száma – mondta Tóth Lajos Zoltán polgármester. – Az itt élők komfortérzetét sok beruházással sikerült javítani. Az elmúlt évek talán legnagyobb beruházása, fejlesztése a hármas számú főúttól a Borsodgeszt tábláig felújított bekötőút volt. A közel 300 milliós beruházás az elmúlt évtizedek várakozásaira tett pontot, a helyiek és látogatók közlekedésének javulására pedig koronát. Pályázati támogatásból a településünk nagy részén sikerült helyreállítani és kiépíteni a csapadékvíz és belvíz elvezetését. Felújítottuk az orvosi rendelő belső bútorzatát, informatikai rendszerét és hordozható EKG-készülékkel tettük biztonságosabbá a betegellátást. Az elmúlt évben a Petőfi és a Kossuth utcát teljes hosszában le tudtuk aszfaltozni. A lakosság ellátásában nagy segítséget nyújt a falugondnoki rendszer. Ennek megerősítésére sikeresen pályáztunk egy 9 személyes kisbuszra, így az idős lakosságnak a gyógyszerellátását, orvosi vizsgálatokra történő szállítását ezzel a járművel tudjuk megoldani. 2019-ben a Belügyminisztériumtól ötvenmillió forintos egyedi támogatást kapott településünk egy új közösségi ház építésére, melynek munkálatai jelen pillanatban is folynak. Sikeresen pályáztunk közösségi játszótérre, amit tavasztól a borsodgeszti gyermekek birtokba is vehetnek.

 

A polgármester kifejtette: „Jó látni az emberek arcán a mosolyt, amikor egy projekt megvalósul, és lakosaink birtokba vehetik. Jó dolog, hogy a magyar állam az ilyen kistelepüléseket sem felejti el, és pályázatok útján élhetőbbé és szerethetőbbé tudjuk varázsolni kis falunkat. Itt szeretném megköszönni országgyűlési képviselőnknek, Tállai Andrásnak a segítségét.”

 

Van még mit

 

– Kicsiny településünkön még van sok fejlesztenivaló, de bízunk abban, hogy a következő pályázati kiírások lehetőséget fognak teremteni ezek megvalósítására – folytatta Tóth Lajos Zoltán. – Terveink között szerepel minden utcánk aszfaltos burkolása és egy olyan közösségi rendezvénytér kialakítása, amely lehetőséget ad nyári szabadtéri programjaink kulturált lebonyolításához. Infrastruktúránkból a szenny­vízelvezetés hiányzik, amelynek megvalósítása remélhetőleg az idén fog elindulni.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában