Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Mindig újabb kihívásokra kell megoldásokat találni

Fontos a település nyugalma, lakóinak békés egymás mellett élése – hangsúlyozta Szemán Károly, Léh polgármestere.

Az eklektikus stílusú kastélya a község egyik nevezetes épülete. Fotó: PH

Egy kistelepülés esetében elengedhetetlennek tartja, hogy napi szinten figyelje a különböző pályázati lehetőségeket, esélyeket. Ehhez együtt kell működni a partnerintézményekkel, szakszervekkel, valamint a többi önkormányzattal.

 

– Mint minden polgármester, én is „világmegváltó” szándékkal indultam neki, és ez így helyes – fogalmazott.  – Ma már tudom, hogy az akaratnak és a vágyaknak nem szabad nagyobbaknak lenni a lehetőségeknél és a képességeknél.

 

Folyamatosan részt vesznek a Start közfoglalkoztatási programokban, folytatta. A mezőgazdasági program keretében tojótyúktartással és növénytermesztéssel foglalkoznak. A helyi sajátosságokra épülő programjukban karbantartási, felújítási, faluszépítési, parkosítási munkákat végeznek a közfoglalkoztatottjaik.

 

Az elmúlt években pályázatok útján több intézményt és önkormányzati ingatlant újíttattak fel, így az orvosi rendelőt, az óvoda konyháját, a könyvtárat, a ravatalozót. Felújították a Kossuth út és Rákóczi út mindkét oldalán lévő járdáikat is.

 

– A Magyar Falu Program keretén belül számos pályázati lehetőség nyílik az 5000 fő alatti településeknek. Szeretnénk ezt is maximálisan kihasználni, ezért a pályázatok beadására készülünk, a szervezések már elindultak – folytatta a polgármester. Megtudtuk, terveik között szerepel a Dózsa György út hiányzó részének aszfaltozása, a falugondnoki busz cseréje, a közösségi tér bővítése.

 

Hatékony együttműködés

 

Kiemelte, a település adottságait és a lehetőségeiket figyelembe véve sok mindent sikerült elérni, de sok mindent kell még megvalósítaniuk.

 

– A munka sohasem ér véget, mindig újabb kihívásokra kell megoldásokat találni. Számomra nagyon fontos a hatékony együttműködés a képviselő-testülettel, mely nélkül nem születtek volna meg ezek az eredmények. Ugyanilyen fontos a település nyugalma, lakóinak békés, boldog egymás mellett élése – mondta Szemán Károly, Léh polgármestere.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában