Ózd hírei

2017.04.23. 18:05

Steelvent Ózd Rallye - Ózdon folytatják a ralisok

Ózd - Április utolsó három napjában a Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik az első osztályú rali bajnokság.

Ózd - Április utolsó három napjában a Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik az első osztályú rali bajnokság.

A szezonnyitó után ismét megyénkben randevúzik egymással a hazai ralielit. A miskolci száguldást követően az ugyancsak aszfaltos Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik a hazai bajnokság. Április utolsó három napjában a megszokott menetrend szerint zajlik a program: pénteken az ózdi stadionban tartják a salakpályás prológot, másnap a hegyháti pályákat (Sáta, Királd, Borsodbóta) veszi birtokba a mezőny, vasárnap pedig nógrádi gyorsaságik szerepelnek a menetrendben. A szakma szerint óriási küzdelem várható, hiszen a legerősebb kategóriában ezúttal is komoly mezőny gyűlik össze.

Alakul a létszám

– A Miskolcon rajthoz álltak 90 százaléka már Ózdra is jelezte indulási szándékát, de pontos adat egyelőre még nincs, mert hétfőn este jár le a nevezési időszak – mondta a budapesti sajtótájékoztatón Adamovits Márk, a Steelvent Ózd Rallye főszervezője. – Ettől függetlenül remek mezőny várható a szezon második futamán, amelyet igyekszünk a lehető legmagasabb színvonalon megrendezni.

A névadó partner nevében Czél Péter vezérigazgató kijelentette: hosszú évtizedes kapcsolata van a ralisporttal, hiszen versenyzőként és navigátorként is koptatta a hazai pályákat. Évek óta a megyei futamok mellett állnak, most is örömmel vállalták a felkérést. A sikeres rendezvény mellett számukra az is fontos, hogy a futamon induló Balázs (Czél Péter fia) felvegye a ritmust, eredményesen szerepeljen a borsodi pályákon.

Partner a város

– Bár pontos mérésekkel nem rendelkezünk, de a tavaly őszi tapasztalat azt mutatja, hogy Ózd számára rendkívül fontos a magyar ralibajnokság futama – ezt már Janiczak Dávid, az észak-borsodi város polgármestere mondta a média képviselői előtt. – A helyi vállalkozások az anyagi hasznot érzik, nekünk pedig az a fontos, hogy pozitív kép alakuljon ki a településünkről. Ennek pedig a verseny remek propagandája.

A Steelvent Ózd Rallye jövő héten pénteken az adminisztratív- és a technikai átvételekkel, majd a prológgal kezdődik (17.00, stadion), másnap két pályán hat, vasárnap pedig további nyolc gyorsasági vár a mezőnyre. A díjkiosztót a hétvége zárásaként Salgótarjánban tartják.


Turán szerint

A sajtótájékoztatón megjelent pilóták mindegyike egyetértett abban, hogy Ózdon tovább folytatódik a másodpercekre, tizedekre menő küzdelem. Turán Frigyes számára a miskolci ezüstérem után Ózdon is a dobogó megszerzése a cél, fontos, hogy minden egyes versenyhétvégén gyűjtsék a pontokat, mert hosszú még a bajnokság.

– Az fog dönteni, hogy ki, hogyan találja el a beállításokat – jegyezte meg a világbajnokságot is megjárt versenyző. – Az első napon lobogós, viszonylag rossz minőségű szakaszok várnak ránk, másnap pedig a nagyobb kanyarsebességre kell koncentrálni. Bízom benne, hogy a szezonnyitóhoz hasonlóan műszaki hiba mentesen, és jó formában teljesítjük a futamot, ebben az esetben ugyanis ismét ott leszünk az élmezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!