Ózd hírei

2016.04.18. 14:24

Közös munka kezdődött Ózdon

Ózd-Hétes - A takarítás csak az első lépés volt, a rendet hosszú távon fenn kívánják tartani az ózdi romák lakta telepen.

Ózd-Hétes - A takarítás csak az első lépés volt, a rendet hosszú távon fenn kívánják tartani az ózdi romák lakta telepen.

A város romák lakta telepén egy átfogó, közös munka kezdődött el, amelyben a város önkormányzata, a helyi rendészet és az ingatlanokat kezelő Ózdinvest Kft., valamint az ott élő lakosság vesz részt.

Janiczak Dávid polgármester kezdeményezésére első körben egy átfogó takarítási akciót szerveztek meg, amelyben az egész telep részt vett. Rendet és átláthatóságot szeretne az önkormányzat, hiszen sok esetben a lakhatási szabályokat sem tartják be, és közegészségügyi szempontból is aggályos a telep.

Pozitív fogadtatás

– Első lépés valóban a takarítás volt, de a folytatásban a rendet fenn kell tartani, ezt pedig folyamatosan ellen­őrizni fogjuk – tette hozzá Janiczak Dávid, Ózd polgármestere.

– Örülök, hogy a lakosság pozitívan állt a kezdeményezéshez és aktívan részt vettek a munkában. Tudom, hogy hosszú idő szükséges ahhoz, amíg a negatív jelző lekerül erről a telepről, de feltett szándékunk, hogy pozitív változásokat érjünk el. Nekünk és az ott élőknek is ez az érdeke. Nem foglalkozunk a múlttal, az emberekkel megegyeztünk, hogy mindenki tiszta lappal indul. Innentől kezdve viszont jelentős változásokat várunk, de ehhez a szükséges segítséget is meg fogjuk adni.

Kóbor állatok, házszámozás

A városi cégekkel, a területi képviselővel, a kisebbségi önkormányzat vezetőjével és Ózd roma referensével kezdődött el az átfogó munka, amely nem merült ki a takarításban. A elmúlt napokban állatvédők is jártak Hétesben, a kutyák tartásában pedig súlyos hiányosságokat tártak fel. Kilenc állatot vittek el, amelyeket chip és kötelező oltások nélkül tartottak.

– A takarításhoz szükséges eszközöket a város biztosította, az emberek pedig tényleg tartották a szavukat. Dolgoztak, megtisztították a környezetüket – tette hozzá Berki Lajos, Ózd roma referense.

– Hosszú éveken keresztül végigéltem Hétes hányattatott sorsát, tudom, hogy itt már az apróbb eredményeknek is örülni kell. Lényeges, hogy a figyelmet folyamatosan fenntartsuk és arra ösztönözzük a lakosságot, hogy a mostanra kialakított állapotot meg is őrizzék. Ezért vettünk részt a faültetési akcióban is, mert egy kicsit igyekszünk a szemléletüket is formálni. Annak is örülök, hogy az ingatlanokat sikerült házszámokkal ellátni, és folyamatban van az utcabizalmi emberek kijelölése, akik valamilyen szinten felelősek lesznek azért, hogy a rend hosszú távon fenntartható legyen a telepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!