Ózd hírei

2010.12.08. 11:01

Honismereti pályázat Ózdon

<p>Ózd - Az Ózdon szervezett több évtizede tartó eredményes honismereti munkát jól példázza az is, hogy immár a harmincegyedik alkalommal írta ki Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és az Ózdi Művelődési Intézmények vezetése a legújabb Ózdi Honismereti Pályázatot.</p>

A közétett kiírásban két kiemelt témakör szerepel továbbá számos ajánlott témakör, mint például néprajz, művelődés, sport hitélet stb. Ettől függetlenül elfogadnak szabad témaválasztású pályamunkát is.
A két kiemelt témakör:
1. Száz éve született Lajos Árpád, Ózd és térségének néprajzi kutatója. Tevékenységéhez kapcsolódó néprajzi tevékenységek.
2. Ózd és térségének oktatási intézményei, különös tekintettel a községi-és egyházi iskolákra, óvodákra.
Pályázni felnőtt és ifjúsági kategóriában lehet. Az eredményhirdetésre 2011-ben az Ózdi Napok rendezvénysorozatának keretében kerül majd sor. A városi eredményhirdetés után a pályamunkák résztvesznek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Istvánffy Gyula néprajzi és helytőrténeti gyűjtőpályázaton is. A pályázat célja most is mint minden alkalommal Ózd és térsége múltjának folyamatos feltárása az utókor számára.
- Kerékgyártó Mihály -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!