Nemzeti Konzervativizmus Konferencia

2024.04.20. 18:57

Orbán Viktor szerint Brüsszel botrányos jogállamisági helyzetére mutatott rá a NatCon

A NatCon konferenciát betiltó határozatot idézte a miniszterelnök.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik Brüsszelben, a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„A rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, és azért mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak” – idézte szombaton Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán annak a határozatnak a szövegét, mellyel a héten Brüsszelben megpróbálták ellehetetleníteni Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon).

„A konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez” – idézte a kormányfő, miért tiltották be a gyűlést. Orbán Viktor kiemelte, „ennél csak az ügy végleges elrendezése botrányosabb”.

A betiltó határozat elleni fellebbezésünket két bíró dobta vissza. Amikor a belga miniszterelnök közzétette azt, hogy mi a helyzet helyes megítélése, a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon érvelés mellett helyt adott a fellebbezésnek. Ez a jogállamiság arrafelé, ilyen a rule of law, ha nyugati. És még ők leckéztetnek bennünket
– mutatott rá a kormányfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában