Erőszak

2024.02.15. 07:25

Halálos áldozata is van a Kansas City Chiefs ünnepi fogadásán történt lövöldözésnek (videó)

Az egy halálos áldozat mellett több mint 20 sebesültje van a Kansas Cityben szerda délután történt lövöldözésnek, amely a város bajnokságot nyerő amerikaifutball-csapatának ünneplésén tört ki. 15 ember életveszélyes sérüléssel került kórházba – hangzott el a szerda este tartott sajtóértekezleten.

MW

Egy sérültnek segítenek a Kansas City Chiefs Super Bowl LVIII győzelmi parádéján 2024. február 14-én, Kansas Cityben

Forrás: AFP

Fotó: Andrew Caballero-Reynolds

Ross Grundyson, a nagyváros tűzoltóságának parancsnoka elmondta, hogy 

a sebesültek között nyolc gyermek van.

Stacey Graves, Kansas City rendőrfőnöke arról számolt be, hogy

három embert vettek őrizetbe, a nyomozók fegyvereket foglaltak le, ám a támadás lehetséges indítékáról nem beszélt.

Azt is közölte, hogy a tömegrendezvényt nyolcszáz rendőr biztosította. A hatóságok egyelőre szemtanúk jelentkezését is várják, hogy az eset részleteire fény derüljön.

Az emberek elmenekülnek, miután lövések dördültek el a Kansas City Chiefs Super Bowl LVIII győzelmi felvonulásán 2024. február 14-én Kansas Cityben
Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / Forrás: AFP

Helyi idő szerint szerda délután 

a városban felvonuló ünneplő tömeg közvetlen közelében, a főpályaudvarnál tört ki a lövöldözés.

A Kansas City Chiefs csapata vasárnap a San Francisco legyőzésével megnyerte az Egyesült Államok professzionális amerikaifutball-bajnokságának döntőjét, a Super Bowlt, így megvédte tavalyi címét. A győztes csapatot otthonában a becslések szerint egymillió vörös mezbe öltözött szurkoló ünnepelte Kansas City belvárosában.

A Kansas City Chiefs csapata közleményben nyilvánította ki együttérzését, az esetet „érzéketlen erőszaknak” nevezték. 

Az incidens idején a csapat tagjai közül többen még az ünneplésre állított színpadon voltak, de a közlemény szerint közülük senki nem sérült meg.

Az ünneplő tömegben tartózkodott Missouri állam kormányzója és felesége, egyiküknek sem esett baja, és a kormányzó közleményben mondott köszönetet a hatóságok szakszerű munkájáért.

A lövöldözésről Joe Biden elnököt is tájékoztatták – közölte a Fehér Ház szóvivője, aki elmondta, hogy állandó kapcsolatban vannak az állam és a város vezetőivel, valamint a szövetségi rendvédelmi szervek emberei is a helyszínen tartózkodnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában