Katasztrófa

2023.08.10. 11:16

Raktárrobbanás Moszkva mellett: őrizetbe vették a bérlő cég műszaki igazgatóját (videó)

Nyolcról 12-re emelkedett azoknak a száma, akiket eltűntnek nyilvánítottak, miután csütörtökön felrobbant egy bérelt pirotechnikai raktár egy gyár területén a moszkvai régióban található Szergijev Poszadban – közölte pénteken a TASZSZ a mentőszolgálatokra hivatkozva, írja az MTI.

MW

Videóról készített képen mentők dolgoznak a romok között 2023. augusztus 9-én, miután robbanás történt a Moszkva megyei Szergijev Poszad városban működő Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén, a Piro-Rossz pirotechnikai cég által bérelt raktárban

Forrás: MTI/EPA/A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) gyanúsítotti minőségben őrizetbe vette a felrobbant raktár bérlője, a Piro-Rossz cég műszaki igazgatóját.

Az ügyben több mint harminc embert kihallgattak, és lefoglalták a tavasszal csődbe ment cég üzleti dokumentációját.

A TASZSZ összesítése szerint a balesetet követően 71-en fordultak orvosi segítségért. Egy nő a kórházba szállítását követően meghalt. 14 ember továbbra is kórházi ápolásra szorul, hármójuk állapota súlyos.

A Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén történt robbanás következtében szétszóródott petárdákat tűzszerészek hatástalanítják.

A helyi hatóságok szerint a robbanás nyomán mintegy hetven többemeletes lakóépületben, több mint 230 lakásban keletkeztek károk. Összesen 111 épületen észleltek sérülést.

Félelmetes videón a Moszkva melletti hatalmas robbanás

A detonáció oka a hatóságok szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Az SZK kizárta annak lehetőségét, hogy dróncsapás történt. Szergijev Poszadban csütörtökön rendkívüli állapotot vezettek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában