Köbüki

2023.08.22. 15:50

Hornung Ágnes: építsük együtt a tehetségek országát (videó)

A jövő a tehetséges fiatalokra épül, ezért a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a Nemzeti Tehetség Program részeként tehetséggondozó tanároknak létesít ösztöndíjat Köbüki elnevezéssel – jelentette be a családokért felelős államtitkár kedden a tárca Facebook-oldalán.

MW

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára beszél a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Család - Egészség - Közösség című konferenciáján, a Hungarostudy 2021 kutatás tanulmánykötetének bemutatóján a KINCS budapesti székházában 2023. január 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Hornung Ágnes a videóbejegyzésben azt mondta:

Liszt Ferenc, Szentgyörgyi Albert, Neumann János vagy Karikó Katalin mind olyan honfitársaink, akiknek nevét az egész világon ismerik. Közös bennük, hogy tehetségüket Magyarországon felfedezve indultak el pályájukon. Ha ma megkérdeznék tőlük, hogy ki volt az, aki karrierjük elején segítette, támogatta őket, válaszaikban közös lenne, hogy mentoraik nélkül nem sikerült volna elérniük céljaikat.

A tehetséggondozás ugyanis nem képzelhető el olyan elhivatott oktatók nélkül, akik felismerik a diákok értékeit, és egyengetik a kibontakozó tehetségű fiatalok útját, ezért

megköszönve munkájukat és ösztönözve annak folytatását, a tehetséggondozásnak kiemelt figyelmet szentelő pedagógusok elismerésére a KIM a Nemzeti Tehetség Program részeként elindítja a Köbüki elnevezésű tehetséggondozó tanári ösztöndíjat

 – közölte az államtitkár.

Ismertetése szerint 

a tehetséggondozásban kimagasló munkát végző tanárok havonta nettó 75 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak, amely 10 hónapon át, szeptembertől júniusig jár.

A felhívásra középfokú oktatási intézményben legalább három éve dolgozó matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika, magyar nyelv és irodalom, történelem vagy ének-zene szakos tanárok jelentkezhetnek.

 A programmal olyan szakemberek munkáját szeretnék támogatni, akik kiemelkedő eredményeket érnek el a tehetséggondozásban, például szakkörök, tudásműhelyek vezetésével vagy versenyre felkészítéssel

– emelte ki Hornung Ágnes.

Hozzátette, a most kezdődő tanévben több mint 1600-an élhetnek majd a lehetőséggel, amelynek részletei IDE KATTINTVA TALÁLHATÓAK.

Az államtitkár azt szorgalmazta, hogy „építsük együtt a tehetségek országát”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában