Vonatozás

2023.08.22. 17:24

Augusztus 28-án startol a MÁV-Start utószezoni menetrendje

A vállalat szeptember 24-ig biztosítja a sűrűbb közlekedést, átszállás nélküli eljutást több országrészből – közölte a MÁV-Start az MTI-vel.

MW

Illusztráció/ A Toldi animációs sorozatot népszerűsítve Toldi grafikával felmatricázott Traxx mozdony halad InterCity-vonatával Alsóbélatelepnél 2021. szeptember 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A közlemény szerint

Budapestről a Balaton déli partjára továbbra is óránként, felváltva indulnak a Balaton és Tópart InterCity-k,

ezen felül

 kétóránként továbbra is közlekednek a Déli->Parti InterRégiók

 – valamennyi járat korszerű, FLIRT motorvonat – a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között.

Tavalyhoz hasonlóan péntek és szombat éjjel az utószezonban is közlekednek a Bagolyvonatok a dél-balatoni vonalon. 

A Balaton északi partján a Kék Hullám Expressz a főszezonban már megszokott menetrend szerint, gyorsvonati kocsikkal közlekedik

a Déli pályaudvar és Tapolca között. Továbbá a Déli pályaudvar és Balatonfüred között az utószezonban is kétóránként indul a Vízipók InterRégió. Mindezek mellett Szombathely és Keszthely között az utószezonban is naponta jár a Lesence sebesvonat, Győr és Keszthely között pedig a Tanúhegy sebesvonat az utószezonban hétvégi napokon közlekedik.

Kiemelték, hogy 

október végéig továbbra is megválthatók a Balaton24 és Balaton72 napijegyek.

Ezek a termékek korlátlan számú utazásra érvényesek a Balaton körüli vasútvonalakon, a balatonfenyvesi kisvasút vonalain, valamint a Volánbusz egyes part menti járatain.

Ezen felül ősszel is megéri országbérletet vagy vármegyebérletet váltani,

ugyanis a Balaton körül közlekedő valamennyi vonaton, így az InterCity, vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán is érvényesek a megfelelő helyjegy megváltásával ezek a bérletek. 

A 30 napon át érvényes kedvezményes országbérlet 1890 forintért, a teljesárú bérlet 18 900 forintért váltható.

 A vármegye- és országbérlettel rendelkezők az országbérlet.hu weboldal Balaton menüpontjából tájékozódhatnak a Balatonhoz vagy annak térségében közlekedő járatokról és a feltételekről – olvasható a MÁV-Start közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában