Eddig sem volt túl sikeres

2023.08.12. 21:07

A nyárra lecsavarták a Demokratikus Koalíció tv-csatornáját

Gyurcsányék szlogenje szerint „Van mit nézni”, de igazából nincs – írja a Mandiner.

MW

Egy hónappal ezelőtt volt a nyár előtti utolsó, szezonzáró műsor a DK saját tévécsatornáján, azóta a párt már nem jelentkezett új tartalommal.

A DK TV tavaly december elején kezdte meg működését, első adásuk egy igen felejthető, talán az egykori Heti Hetesre hajazni akaró DK Szubjektív volt Kálmán Olgával, Gréczy Zsolttal és az egykori SZDSZ-elnök és belügyminiszter, Kuncze Gáborral – idézi fel a Mandiner.

A DK Szubjektív egyébként azóta is gyakorlatilag az egyetlen műsor Gyurcsányék tévéjében, pedig a csatorna szlogenje, hogy „Van mit nézni”.

Az átlagban húszezres nézettségű adások nem hoztak nagy áttörést, nagyjából ez a kezdeményezés is úgy kezd a feledésbe merülni, mint az árnyékkormány.

A leginkább persze a Fidesz és a kormány pocskondiázásába merülő műsorokban nem igazán hangzottak el új dolgok, az egyik januári műsorban Gréczy arról beszélt, Magyarország romos állapotban lévő ország, amely totálisan elszigetelt Európában. Kijelentette, „az, hogy a NATO-tagjaként azt az Egyesült Államokat rugdaljuk, amely a szövetségesünk, az már az elmebetegséget súrolja”. Ugyanebben az adásban poénkodtak azon a résztvevők, hogy milyen új nevet kaphatna a Vodafone. Repkedtek a rekeszizmokat próbára tevő ötletek, így a Megafon, vagy Kálmán Olgától a Lölöfon és az Orbánfon.

Egy másik adás vendége Ungár Péter LMP-s politikus volt, aki a beszélgetésben

az ellenzéki összefogásról elmondta, hogy ennek vége, „elhunyt, meghalt, eltemettük”.

Az LMP politikusa úgy látta, hogy a hatpárti összefogás egyik problémája az volt, hogy a közös programjuk a kampány végére olyan lett, mint egy üdvözlőlap.

Volt vendég az egykori külügyminiszter Jeszenszky Géza is, aki az orosz–ukrán háború kapcsán a magyar béketervről úgy nyilatkozott, hogy az távol áll az ENSZ békejavaslatától, szerinte ebben a kérdésben „az egész civilizált világ” másként gondolkodik, mint Magyarország.

Csintalan Sándor pedig a rendeleti kormányzás kapcsán vádolta meg diktatúrával és alkotmányos puccsal az Orbán-kormányt az egyik adásban – írja a Mandiner.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában