Veszélyes kölykök

2023.04.10. 17:16

Kijárási tilalmat sürget a fiatalkorúaknak Baltimore polgármestere (videó)

Fiatalokra érvényes kijárási tilalmat sürgetett vasárnap az egyesült államokbeli Baltimore állam demokrata párti polgármestere, miután ketten megsebesültek egy kiskorúak között kitört lövöldözésben.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

 Vasárnap egy 14 és egy 16 éves fiatal sebesült meg egy fiatalkorúak között kitört lövöldözésben, egyikőjük állapota válságos. A rendőrség szerint az összetűzésben mintegy 200 fiatalkorú vett részt, kettőt közülük őrizetbe vettek, egyikőjüket egy rendőrőrs mellett, töltött fegyverrel találták meg.

Brandon Scott nyári időszakra vonatkozó javaslata szerint a 14 évesek és annál fiatalabbak este 9-től, a 17 év alattiak pedig este 10-től nem mehetnének az utcára az elkövetkezendő hónapokban, emellett pedig nyári táborokat szerveznének számukra.

Azt akarom, hogy mindenki világosan értsen: visszamegyünk a régi időkbe

fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy túl sokszor látott éjjelente fiatalokat otthonaiktól távol.

Nemcsak arról van szó, hogy nem engedjük őket az utcára; támogatni fogjuk őket és vizsgáljuk, mi történik velük és családjaikkal

jelentette ki.

Scott egyúttal aláhúzta: 

nem normális dolog, hogy valaki elcsavarogjon úgy, hogy senki nem tudja, hol van és senki nem foglalkozik vele.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában