Váltás

2022.07.20. 06:57

Márki-Zay bukott kommunikációs vezetője csatlakozik Karácsony Gergely csapatához

Simon András korábbi műsorvezető érkezik a főpolgármester stábjához, ő felel ezentúl a Városháza kommunikációjának irányításáért. Simon legutóbb Márki-Zay Péter kampánystábjában dolgozott - idézi fel a Magyar Nemzet.

Az önkormányzat közleménye szerint feladatai közé tartozik Budapest tájékoztatási tevékenységének irányítása, a sajtóiroda, a sajtókapcsolatok, a közösségi médiafelületek és a kiemelt rendezvények felügyelete, továbbá összefogja a fővárosi cégek kommunikációs tevékenységét, és kapcsolatot tart a kerületekkel - ismerteti a Magyar Nemzet

– Budapesten születtem, itt nőttem fel, itt lettek felnőttek a gyerekeim is. Csak Budapesttel tudom elmesélni az életemet. Szeretek budapesti lenni. Most lesz lehetőségem megmutatni, hogy miért – mondta el Simon András, aki július 15-től a fővárosi önkormányzat új kommunikációs igazgatója. 

Simon András elődje, a városházi kommunikációt eddig irányító Kovács Gábor vezérigazgató-helyettesként visszatér korábbi munkahelyére, a főváros turisztikai és kulturális eseményeit szervező Budapest Brand Zrt.-hez.  

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy Simon András az újságírói pályáját a Magyar Televíziónál kezdte, dolgozott riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként. De volt Simor András korábbi jegybankelnök kommunikációs vezetője is. 2013-ban az ATV-hez szerződött, majd innen 2021 decemberében kommunikációs vezetőként csatlakozott a baloldal országgyűlési választási kampányához.

Márki-Zay sokat magyarázkodott a tavaszi hatalmas vereség miatt, sokakat hibáztatott magán kívül, de nem szólt a médiasegítőiről. Holott láthatóan nem lendített a baloldali kampányon, hogy leszerződtették Simon Andrást. Nem sikerült korrigálnia Márki-Zay olyan negatív hatást kiváltó megnyilvánulásait sem, mint amikor a szokásos videójában úgy fogalmazott: Orbán Viktor egy személyben felelős az orosz–ukrán háborúért. 

A Fidesz–KDNP budapesti frakciója az új igazolás kapcsán feltette a kérdést: „Karácsonynak is igazi profira van szüksége, hogy semmittevését PR-trükkökkel leplezzék?” Hozzátették: „Természetesen a kizsigerelt fővárosi önkormányzatnak ilyenekre mindig van pénze.”

A Magyar Nemzet szerint egyelőre nem tudni, mekkora fizetése lesz Simon Andrásnak. A lap közérdekű adatigényléssel fordult a fővároshoz az új kommunikációs igazgató juttatásai kapcsán, ám eddig nem kaptak választ. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter/Fotó: Kisbenedek Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában