Szélkakasok

2022.07.12. 16:10

A baloldal korábban meg sem szavazta a katát, most ők tiltakoznak a módosítás ellen (videó)

A jegyzőkönyv szerint a kisvállalkozókért most küzdő ellenzékiek nem szavazták meg 2012-ben, hogy létrejöjjön ez a fajta adózási forma.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy tíz évvel ezelőtt, mikor az Országgyűlés szavazott a kata adónem bevezetéséről, akkor csak a kormánypártok támogatták azt, miközben jelenleg a baloldali pártok egymást taposva próbálnak meg kiállni a kisvállalkozók mellett. 

Kétszínűek: 2012-ben egyetlen egy ellenzéki párt sem támogatta a kata létrehozását!

írta a Mandiner szerint a politológus, aki bejegyzéséhez csatolta a jegyzőkönyvet is:

Erre hívta fel a figyelmet az Országgyűlésben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő is. 

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselője felelevenítette, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként szűk határidőkkel emelt adókat jelentős mértékben.

A kormánypárti politikus kifogásolta, hogy egy olyan törvényt véd a baloldal, amelyet be sem akart vezetni, mivel 2012-ben nem támogatta a kata megszavazását.

A KDNP politikusa azt is felidézte, hogy a Népszava két éve arról írt: a cégek nagy számban szervezték ki munkavállalóikat katás vállalkozónak, ezzel a bújtatott foglalkoztatással pedig a járadékoktól fosztották meg őket.

Ahogy mi is megírtuk, az Országgyűlés kedden megszavazta a kata szabályainak módosítását, a változásokról itt olvashat bővebben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában