Nagyvilág

2016.12.13. 12:12

30 éve a Mekiben dolgozik egy Down-szindrómás férfi

Ausztrália - Russelt mindenki ismeri az étterem környékén és sokan megállítják, hogy kezet fogjanak vele. 

Ausztrália - Russelt mindenki ismeri az étterem környékén és sokan megállítják, hogy kezet fogjanak vele. Az Ausztráliában élő Russell O’Grady három évtizeddel ezelőtt vette fel először a McDonald s egyenruháját, és a mai napig a cég alkalmazottja. Sydneyben azóta a férfi élő legendává vált és a nagyváros egyik részének, Northmeadnek a legismertebb embere lett. Ahogy Russel édesapja fogalmazott, fiát gyakran megállítják az emberek az utcán azért, hogy kezet fogjanak vele.

Russel a ranglétra aljáról indult, de idővel bebizonyította, hogy képes elvégezni egy teljes állásban lévő alkalmazott feladatait is. - Sokat segít neki, hogy közösségben lehet és azt érzi, része is annak. Amikor láttam munka közben, minden második vásárló megállt beszélgetni vele, Russelnek pedig óriási mosoly volt az arcán amikor jöttek - fogalmazott Nikita Vandaru, a sérült emberek elhelyezkedését támogató mentor.

A férfi apja hozzátette, a munka megváltoztatta fia életkilátásait. Egyszer valaki megkérdezte tőle, hogy fogyatékos-e? Erre ő azt válaszolta, az volt, amikor iskolába járt, de már a McDonald s-ban dolgozik. Ugyanis úgy véli, mivel ép emberek is dolgoznak az étteremben, ő is az.


Kína - Megmutatjuk, hogyan lepheti meg kedvesét, ha nincs elegendő pénze drága ékszerre

 

 

Egyedül arra panaszkodik, hogy túl meleg van a sütő mellett állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!