Nagyvilág

2011.06.30. 13:48

Szinte tapintható a Tejút

Hihetetlenül látványos fényképek következnek a Tejútról, biztonsági öveket becsatolni, 5, 4, 3, 2, 1...

Hihetetlenül látványos fényképek következnek a Tejútról, biztonsági öveket becsatolni, 5, 4, 3, 2, 1...A Harmadik típusú találkozások helyszínén ezúttal nem a Spielberg -féle UFO-k szálltak le, a természet mutatja meg páratlan szépségét. Eric Hines, egy húsz éves amatőr készítette a fotókat a Tejútrendszerről a Wyomingben található Devils Tower Nemzeti Emlékműnél.

A tűéles képeken kristálytisztán kirajzolódik előttünk a Tejút páratlan szépsége, a nem mindennapi látványt csillagok és bolygók milliárdjai varázsolják ilyen lenyűgözővé. A húsz éves fotós, aki csak 18 hónapja fényképez így fogalmazott: – A Tejút egyike azoknak, amit mindig is le szerettem volna fotózni.

Már akkor is örültem, amikor a kamerában visszanéztem a felvételt az exponálás után, de otthon, miután a számítógépemre töltöttem a felvételeket, még jobban megörültem az eredménynek. Nagyon büszke vagyok a képekre – mondja Eric.

Az 1977-es film, a Harmadik típusú találkozások óta a Devil s Tower igazi UFO zarándokhelynek számít, Spielberg mozija óta 75%-al megnőtt a turizmus a wyomingi helyszínen. Az űrlényes sci-fiben ez, az önmagában is páratlan látványt nyújtó természetes sziklaorom volt az UFO-k és az emberi faj randijának színpada.

Ahogy a Wikipedia írja: „A magyar néphagyományban a Tejútnak – mint az égen látható fényes csillagösvénynek –, más nomád népekhez hasonlóan, fontos szerepe volt, hisz az állataikat legeltető, vándorló népeknél a tájékozódást az égbolt ismerete nagyban segítette. A gyakorlati ismeretek – nem lévén tudomány – a mitológiában gyűjtődtek össze. Az ősi magyar mitológiában a Tejút a Hadak útja.”

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!