Nagyvilág

2011.04.16. 10:50

Öt ISAF-katona halt meg egy afganisztáni merényletben

<p>A nemzetközi haderő öt katonája és az afganisztáni hadsereg négy tagja vesztette életét szombaton Afganisztán keleti részén, amikor öngyilkos merényletet követtek el egy katonai bázis ellen - közölte a Nemzetközi Biztonsági Támogató Erők (ISAF) parancsnokságának szóvivője.</p>

Tim James őrnagy tájékoztatása szerint a Langham tartományban elkövetett támadásért a tálib fegyveresek vállalták a felelősséget. A szóvivő a külföldi áldozatok nemzetiségéről nem mondott részleteket, ám arról beszámolt, hogy a merénylő afgán katonai egyenruhában érkezett a bázishoz, ahol működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

A független megfigyelőként számon tartott iCasualties.org adatai szerint az év eleje óta 122 külföldi katona esett el Afganisztánban. Többségük, 87 személy amerikai állampolgár volt, de 15 brit fegyveres is életét vesztette az országban. Afganisztánban jelenleg 130 ezer külföldi katona állomásozik, kétharmaduk az amerikai hadseregben szolgál.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!