Nagyvilág

2011.04.15. 09:08

Négy ibériai csapat az UEFA Európa Liga elődöntőjében

<p>Négy ibériai csapat az UEFA Európa Liga elődöntőjében. Április 28-án Braga-Benfica és Porto-Villareal mérkőzések következnek.</p>

A Porto az UEFA kupáiban eddig elért legnagyobb gólkülönbséggel verte ki a Szpartak Moszkvát, mert a hazai 5:1 után idegenben is legyőzte az orosz csapatot 5:2-re. Hulk a 28. percben szerzett vezetést, a félidő hosszabbításában CristianRodríguez, majd a második félidő elején Guarín növelte az előnyt. Dzjuba szépített, de a különbséget Falcao ismét három gólra növelte; Ari lőtte a moszkvaiak második gólját, de a végeredményt Rúben Micael állította be a 89. percben.

A PSV számára felcsillant a remény. Dzsudzsák és Lens góljaival a 25. percre már egy gólra csökkent a Benfica előnye - és ha a továbbiakban már csak egy eindhoveni gól született volna, a holland csapat a továbbjutó. Ám nem ez történt. Az első félidő 45+3. percében Luisao gólja ismét megnyugtatóvá tette a portugál csapat előnyét, és Óscar Cardozo büntetőből elért találata véglegessé tett a Benfica továbbjutását. 2:2 lett a végeredmény, ami összesítésben a vendégcsapat 6:3-as győzelmét jelentette.

A másik holland csapat, a Twente is vezetett félidőben: Bajrami volt eredményes. A második játékrészben azonban két tizenegyesgól - Rossi a 60. percben és Marco Ruben a 84. percben - után a 90. percben Cani is betalált. Összesítésben 8:2-vel jutott tovább a spanyol csapat.

Gól nélküli döntetlennel végződött a Braga és a Dinamó Kijev mérkőzése. A játékvezető Paulo Césart az első félidő 29. percében állította ki, így a házigazda a 87. percig emberhátrányban játszott: ekkor Popov is erre a sorsra jutott. A 0:0 azt jelentette, hogy az 1:1-es kijevi mérkőzésen elért góllal a Braga jutott a legjobb négy közé.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!