Nagyvilág

2011.04.22. 21:54

Elvették a játékukat? - Elérhetetlen a Playstation Network

<p>Pénteken továbbra sem volt elérhető a Playstation Network, és még mindig nem tudni, hogy mi okozta a Sony globális hálózatának leállását.</p>

A Sony hivatalos blogja pénteken csak annyit közölt, hogy "még mindig dolgoznak" a hibán, és ígérték, hogy folyamatosan beszámolnak a fejleményekről. Az online játékokra szakosodott hálózatnak több mint hetvenmillió felhasználója van világszerte.

A Playstation hivatalos blogján csütörtökön közzétett bejegyzésben azt közölte a Sony, hogy egy-két napba is beletelhet, mire újra működni fog hálózat. Pénteken a Twitteren közzétett rövid üzenetben csak annyit mondott, hogy "még mindig dolgoznak" az ügyön. A cég ígérte, hogy beszámol majd a fejleményektől.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy mi okozta a hálózat leállását. A GameSpy című szakoldal cikke szerint a Sony egyik hivatalos blogján közzétett bejegyzésben a cég "lehetséges támadásról" beszélt, de a bejegyzést azóta leszedték, vagy megváltoztatták - közölte a CNN amerikai hírtelevízió.

A hírhedt "Anonymus" hackercsoport, amely pár héttel korábban egy támadással lelassította a Playstation Network-öt, tagadta, hogy köze lenne a mostani leálláshoz. "Most az egyszer nem mi voltunk" - közölték a hackerek. A Sony nem kommentálta az esetet - írta a CNN és a BBC brit közszolgálati adó is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!