Nagyvilág

2011.04.09. 16:37

Brit hercegi esküvő: protokoll szabályzatot kaptak a vendégek

<p>Protokoll ismertetőt küldtek a brit hercegi esküvő vendégeinek.</p>

A 22 oldalas dokumentumban minden olyan tanácsot és szabályt leírnak, amit követnie kell majd a ceremónia vendégeinek - írta szombaton a Metro című brit újság. Az ismertetőben kitérnek arra, hogyan zajlik a királynő üdvözlése, valamint, hogy milyen ruhában és kiegészítőkkel lehet megjelenni Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén.


A Buckingham palota tisztviselői a kiadványban leírják, hogyan kell az udvariasság szabályainak megfelelően üdvözölni a királynőt, amikor belép, valamint amikor elhagyja a Westminster apátságot.

A 22 oldalas ismertetőben részletesen leírják a szigorú öltözködési szabályokat is. A hölgyek ruhájának színe semmi esetben sem egyezhet a menyasszonyi ruha színével, éppen ezért nem viselhetnek sem fehéret, sem krémszínűt. A férfiak esetében a fegyveres erők képviselői számára kötelező az egyenruha, míg a civileknek szmokingban kell érezniük, amelynek színe kék, fekete, szürke esetleg sötétbarna lehet - olvasható a CNN amerikai hírtelevízió honlapján.

A kalap viselete a hölgyek és urak számára is kötelező, azonban utóbbiaknak figyelniük kell arra, hogy sem méretében sem színében ne legyen nagyon kihívó. A férfiaknak kötelező kalapjukat levetni és kezükben tartani onnantól kezdve, hogy beléptek az apátságba - tette hozzá a brit palota egyik képviselője.

A Westminster apátságba 1900 vendéget várnak Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére április 29-én. A vendégek között szerepel ötven királyi családi tag, a pár barátai és olyan hírességek, mint Elton John énekes és párja David Furnish, valamint David és Viktoria Beckham.

- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!