Nagyvilág

2011.03.04. 15:06

Történelemhamisítással vádolják Donald Rumsfeldet

<p>Bob Woodward, a The Washington Post neves újságírója éles kritikával illette Donald Rumsfeld, Known and Unknown címmel nemrég megjelent emlékiratait.</p>

A Watergate-ügy egyik kirobbantója azzal vádolta meg a Bush-adminisztráció védelmi miniszterét (2001-2006), hogy másokra, köztük Bush elnökre akarja hárítani a felelősségét az iraki háborúval kapcsolatban - írja a Kitekinő külpolitikai portál.

Woodward szerint Rumsfeld nem számolt be például arról a más forrásból is megerősített információról, hogy már 2001. szeptember 11-én azon morfondírozott a Pentagon épületében, hogy csapást mérjenek-e Oszama Bin Ladenen kívül Szaddam Husszeinre is. Úgy véli, hogy az emlékirat ellentmondásos adatokat tartalmaz arról, mikor született döntés a háború megindításáról és kié a felelősség a háborút követő tervekkel kapcsolatban - számolt be a The Washington Post.

Az eset előzménye, hogy Rumsfeld Woodward Irakkal kapcsolatos könyvét előbb pontatlannak nevezte, majd úgy nyilatkozott, hogy nem a megfelelő forrásokat használta annak megírása során.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!