Nagyvilág

2011.03.29. 16:41

Spamellenes kampányt indított a Viagra gyártója

<p>Két ismert közösségi felülettel bővítette gyógyszerhamisítás elleni kampányfelületeit a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó cége. A Pfizer Twitter- és Facebook-oldalain a hamis készítményeket reklámozó spamhirdetések veszélyeire hívja fel az internetezők figyelmét.</p>

Új online kampányában a kéretlen reklámlevelekben, vagyis spam-ekben hirdetett, potenciálisan veszélyes készítmények veszélyeire figyelmeztet a Pfizer. Ez a gyógyszercég gyártja például a Viagrát, amely az egyik legnagyobb arányban hamisított gyógyszerészeti termék a világon. A cég szerint a hamisítók rendkívül gyorsan alkalmazkodnak az internet kínálta új lehetőségekhez, ezért ott kell felvenni ellenük a harcot - olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevelében.

Az e-mailben küldött levélszemét mellett most már a közösségi oldalakon is megjelentek a hamis gyógyszerek, ezért a cég szerint egyre fontosabb, hogy a fogyasztók tisztában legyenek azzal, hogy ha ilyen jellegű kéretlen hirdetéssel találkoznak, hogyan jelezhetik azt az adott weboldal üzemeltetői felé. A gyógyszercég a két legnagyobb közösségi portálon, a Twitter és a Facebook oldalain részletes tájékoztatást ad az illegálisan terjesztett, rendszerint hamis gyógyszerek fogyasztásának kockázatairól, elmagyarázza, mi az a spamhirdetés, és azt is, hogy felhasználóként melyik online felületen, hogyan lehet fellépni a spam-ek ellen.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!