Nagyvilág

2011.03.22. 16:42

JAPÁN ERŐMŰ - Ismét van fény a hármas reaktorban

<p>Részlegesen helyreállították a külső áramszolgáltatást a fukusimai atomerőmű hármas reaktorának ellenőrzőtermében - közölte helyi idő szerint kedd este az NHK állami televízió.</p>

A beszámoló szerint világítanak a lámpák a kontrollszobában, aminek következtében jóval kedvezőbbek lettek a körülmények a katasztrófahelyzet elhárításán dolgozó szakemberek számára.

A Kyodo japán hírügynökség eközben a fukusimai létesítményt üzemeltető TEPCO vállalatra hivatkozva arról számolt be, hogy az erőmű mind a hat reaktorát visszakapcsolták a külső energiaforrásokra. "Úgy vélem, jó irányba mozdult el a helyzet, de túl korai lenne azt mondani, hogy teljesen stabilizáltuk a dolgokat" - fogalmazott a TEPCO szóvivője, aki szerint a világítás visszatérésével jóval hatékonyabban tudnak majd dolgozni a hármas reaktorban a szakemberek.

Nisijama Hidehiko, a japán nukleáris biztonságért felelős ügynökség szóvivője néhány órával korábban úgy fogalmazott, hogy ha ismét "látható" lesz az erőmű, akkor könnyebben felmérhetik majd a megsérült reaktorok állapotát. A mentésben résztvevők egyben megállapíthatják majd, hogy az eddigi intézkedések milyen hatással voltak a válsághelyzet megoldására.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!