Nagyvilág

2011.03.04. 20:01

Egyre több amerikai fiatal őrizgeti szüzességét

<p>A szülők fellélegezhetnek, az amerikai tinédzserek és a húszas éveik elején járó fiatalok közül mind többen őrzik meg szüzességüket, egy felmérés résztvevői közül minden negyedik mondta azt, hogy ő bizony még sohasem szexelt.</p>

A bulvárlapokban, az interneten és a tévében sugallt képpel ellentétben egy a családok növekedését is vizsgáló közvélemény-kutatás azt állapította meg, hogy a 15-24 éves nők 29, az ugyanilyen korú férfiak 27 százaléka még sose lépett szexuáliskapcsolatra mással. Ez meglehetős növekedés a 2002-es kutatáshoz képest, akkor mindkét nem körében 22 százaléknyi szüzességet mértek.

Bill Albert, a nem tervezett tinédzserterhességek elleni kampány vezetője szerint a számok nyilvánvalóan azt mutatják, hogy mind több fiatal vallja értéknek azt, hogy a szexuális életet nem szabad korán kezdeni. Az Egyesült Államokban egyébként nagyon visszaesett a tinédzserkori terhességek aránya - az 1990-es évek elején mérthez képest negyven százalékkal. Ez a kampány vezetője szerint a szexuális élet kitolódó kezdetének és a fogamzásgátlásnak együtt köszönhető.

Azt is mérték, hogy az orális szex mennyire népszerű a tinédzserek körében, ugyanis a szülők félelmei szerint sokan ezt gyakorolva őrzik meg szüzességüket vagy azt gondolják, hogy ez a fajta érintkezés biztonságosabb. A számok azt mutatják, hogy a 15-17 éves lányok hét, a fiúk tíz százalékának volt már ilyenben része úgy, hogy szexuális aktusig nem jutottak el.

A kutatást az egészségügyi minisztérium megbízásából végezték, 2006 és 2008 között 13.495 amerikait kérdezek meg a 15 és 44 év közötti korosztályokból. Az eredményekből kiderült, hogy több mint kétszer annyi nőnek van egész élete során csak egyetlen szexuális partnere, mint férfinak (13 százalék az 5,2 százalék ellenében). A felmérés szerint a férfiak 21, a nők nyolc százaléka több mint tizenöt emberrel feküdt már le életében.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!