Nagyvilág

2011.02.01. 19:24

Csaknem hatezer repülőjáratot töröltek az Egyesült Államokban a "viharszörny" miatt

<p>Hétfőn még csak nyolcszáz, kedden viszont már több mint 5800 járatot kellett törölni az Egyesült Államokban a kelet felé tartó hatalmas vihar miatt.</p>

A "viharszörny", ahogy nevezi az amerikai média, rengeteg hóval, havas esővel, ólmos esővel és jeges széllökésekkel csapott le, ahol átvonult.

Kedden néhány órára le kellett zárni a dallasi Fort Worth repülőteret. A texasi nagyvárosban csaknem 900, Newarkban 650, a New Yorki LaGuardia és JFK reptereken csaknem 1100 járatot töröltek kedden. Hasonlóan drámai volt a helyzet a chicagói O Hare reptéren. A világ egyik legforgalmasabb légikikötőjén több mint 1100 járatot érintet "a viharszörny", míg "szeles város" másik repterén, a Midway-en száz járatot kellett törölni.

"Egy ilyen nagy vihart komolyan kell venni" - jelentette ki a Szövetségi Katasztrófavédelmi Hivatal (FEMA) vezetője. A szervezet több mint 25 szövetségi államban adott ki keddre figyelmeztetést az ország közép-nyugati részeitől az északkeleti területekig.

Az embereket felszólították, hogy maradjanak otthon, több iskola és kormányzati hivatal zárva tartott a vihar miatt, amely nagyjából százmillió embert érint. Szerdán sem várható javulás, ezért a légitársaságok már előre 2800 járatot töröltek.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!