Nagyvilág

2010.10.01. 20:09

Húsz fegyveres lőtt perceken keresztül egy mexikói rendőrőrsöt - egy halott

<p>Egy mexikói rendőr meghalt és két kollégája megsebesült, amikor nagyjából húsz fegyveres támadt egy rendőrőrse az amerikai határnál található Ciudad Juarez városában - közölte egy helyi kormányzati szóvivő. A világ egyik legveszélyesebb településének számító városban idén már több mint kétezer gyilkosság történt.</p>

A szóvivő elmondása szerint helyi idő szerint péntek reggel érkezett nyolc járművel húsz férfi a város egyik rendőrőrséhez, és azonnal tüzelni kezdtek az épületre. A fegyveresek nagyjából öt percen keresztül lőtték az épületet, mielőtt autóikkal elmenekültek volna.

A támadásban három rendőr sebesült meg, akik egy járőrautóban ültek az épületnél, de egyikük a kórházba szállítás közben meghalt. A fegyveresek utáni hajszához a mexikói hadsereg segítségét kérték, amely nagyjából hatezer katonát állomásoztat a városban, a rend fenntartására.

Az amerikai határnál fekvő Ciudad Juarez a világ egyik legveszélyesebb városának számít. A település a csempészútvonalakért küzdő drogkartellek hadszínterévé vált. Idén eddig több mint 2100 gyilkosság történt a városban, ahol tavaly 2700 embert öltek meg.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!