Nagyvilág

2010.09.09. 17:45

Vádemelés a tanácsnok ellen, mert életveszélyesen megfenyegette a minisztert

<p>Vádat emeltek csütörtökön egy jobboldali, helyi politikus ellen, Finnországban, mert megfenyegette a bevándorlásügyi minisztert a Facebookon. Az ügyészség bejelentése szerint a fenyegetés mellett rágalmazással, és egy etnikai csoport elleni bűncselekményre való bátorítással is megvádolják a férfit, akinek nevét nem közölték.</p>

A férfi a dél-finnországi Urjala város önkormányzatának helyettes tanácsnoka, és a sokat bírált jobboldali párt, az "Igaz Finnek" politikusa. A vád szerint létrehozott egy oldalt a Facebookon. Az oldal neve a következő volt: "Kész vagyok öt évet börtönben lenni Astrid Thors megöléséért". Ő a bevándorlásügyi miniszter.

A miniszter azzal haragította magára a szélsőséges, rasszista csoportokat, hogy támogatását fejezte ki a bevándorlási program mellett, és nyilvánosan többször is kiállt a menedékkérők jogaiért. Most történik meg először Finnországban, hogy egy internetes közösségi oldalon tett kijelentésekből bírósági ügy lesz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!