Nagyvilág

2010.09.01. 18:30

Lehet, hogy nem Szaúd-Arábiában kerültek a bejárónőbe a szögek

<p>A szaúdi hatóságok kikérdezték annak a Srí Lanka-i nőnek a munkaadóját, aki azzal vádolta meg a férfit, hogy büntetésből 24 szöget és tűt vert a testébe.</p>

A rijádi kormány egyik illetékese az állami televízióban úgy nyilatkozott, hogy az asszony vádjainak "nyolcvan százaléka koholmánynak tűnik", és feltehetően zsarolás állhat az ügy hátterében.

A 49 éves asszony öt hónapon keresztül dolgozott házvezetőnőként Szaúd-Arábiában, mielőtt augusztus 21-én visszatért volna Srí Lankára. A nő hazatérése után kórházba ment, és elmesélte, hogy munkaadója - a felesége közreműködésével - szögeket ütött a testébe hogy így büntesse meg. Az asszonyból végül 18 szöget és varrótűt távolítottak el az orvosok, hatot azonban benne hagytak, mert attól féltek, hogy ideget sértenének, ha megpróbálnák eltávolítani azokat.

Az ügyben vizsgálatot indított a Srí Lanka-i rendőrség és az illetékes szaúdi hatóságok is. Utóbbiak azonban kétségbe vonják a nő állításainak valóságtartalmát. Érthetetlen ugyanis, hogy a nő hogyan maradhatott egészséges a szögekkel a testében, és miért nem kapott valamiféle fertőzést. Másrészről pedig nehezen elképzelhető, hogy az asszony testében nem mutatták ki a fémdarabokat hazaútja során a repülőtéri fémdetektoros kapuk.

Nézze meg a megdöbbentő képeket >>>


Hasonlóan vélekedik a colombói szaúdi követség szóvivője is, aki a Srí Lanka-i Daily News című lapnak szerdán úgy nyilatkozott, hogy ha Szaúd-Arábiában kerültek volna a nőbe a szögek, akkor nem jutott volna át sem a rijádi, sem a colombói repülőtéren anélkül, hogy észre nem vették volna azokat.

Valaki más ütötte bele a szögeket

Az Ariyawathi-nak nevezett bejárónőt kezelő Srí Lanka-i kórház vezetője szerint viszont kizárt, hogy a nő saját maga verte volna a szögeket a karjába, a lábába és a kézfejébe. "Egyértelmű, hogy valaki más ütötte bele a szögeket" - fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy a nőt mindenesetre pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, mielőtt elengednék a kórházból.

A hivatalos adatok szerint 1,8 millió Srí Lanka-i dolgozik külföldön, 70 százalékuk nő, akik rendszerint bejárónőként helyezkednek el a Közel-Keleten, Szingapúrban vagy Hongkongban. Szaúd-Arábiában mintegy 500 ezer Srí Lanka-i vállal jelenleg munkát.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!