Nagyvilág

2010.08.02. 06:16

Ámokfutás egy markolóval Kínában- nyolc halott, 20 sebesült

<p>Nyolc embert megölt, legkevesebb 20-at megsebesített, és több tucat autót, boltot tönkretett vasárnap egy kínai férfi, miután összeveszett egyik ügyfelével. A 38 éves ámokfutó egy markoló kezelőjeként dolgozott egy szénraktárban Kína északi részén.</p>

Az Új Kínai hírügynökség jelentése szerint az ámokfutás Hopej tartományban történt. A férfi őrjöngését állítólag az váltotta ki, hogy heves vitába keveredett az egyik vevővel, akit végül megölt. A hírügynökség azt nem közölte, hogy miként tette ezt. A helyi kormány közleménye szerint az ámokfutó ittas volt.

A férfi az első gyilkosságot követően a markolóval további hét embert megölt, és legalább 20-at megsebesített. A géppel autók, motorok, buszok és üzletek tucatjaiban tett kárt ámokfutása közben. Az Új Kína arról nem tudósított, hogy mi vetett véget az őrjöngésnek, a hírügynökség csak annyit közölt, hogy rendőrök őrizetbe vették végül a férfit.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!