Nagyvilág

2010.08.18. 10:18

Homoszexuálisok ellen tüntettek Ukrajnában

<p>Több ezres tüntetés keretében tiltakozott a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) város lakossága a homoszexualitás ellen az elmúlt hétvégén.</p>

A spontán tüntetés e-mail- és sms-értesítések (villámcsődület, avagy angolul flashmob) révén alakult ki, de számos egyházi és társadalmi szervezet biztosította támogatásáról az egybegyűlteket. A felvonulást egy kerekekre szerelt kék ketrec vezette fel, amelyben egy hagyományos család: egy fiatalember, egy fiatalasszony és egy gyerekkocsi foglalt helyet. A tüntetők „Ukrajna nem Szodoma!”, „Lemberg nem tűri a homokosokat!”, „Homoszexualitás = AIDS!” és hasonló tartalmú feliratokat emeltek a levegőbe.

A fő helyszínen aláírásgyűjtés folyt, amelyen több ezren adták nevüket ahhoz a felhíváshoz, amelyben Lemberg lakossága azt követeli az ukrán parlamenttől, hogy alkossa meg homoszexualitást büntető törvényt. Az engedélyezetlen tömegmegmozdulást a rendőrség nem próbálta feloszlatni.

– Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!